Arnhem start experiment legale hennepteelt voor coffeeshops

Maandag 17 juni startten alle tien Arnhemse coffeeshops met de verkoop van gereguleerd geteelde cannabisproducten. Met de gesloten keten van teelt naar verkoop beantwoordt de gemeente het verzoek van de Arnhemse gemeenteraad. Tijdens het experiment gaan zij na hoe telers hennep en hasj kunnen leveren aan de coffeeshops die legaal geproduceerd is en hoe zij op kwaliteit gecontroleerd hennep en hasj aan coffeeshops kunnen leveren en of de coffeeshops er op termijn in slagen om uitsluitend legaal geproduceerde producten te verkopen.

Projectontwikkelaar moet Arnhem schadevergoeding betalen

Projectontwikkelaar Beste Invest moet een schadevergoeding van bijna €380.000 aan de gemeente Arnhem betalen. Volgens de rechtbank heeft de projectontwikkelaar geen bewijs kunnen leveren dat ze toestemming had van een gemeenteambtenaar voor het kappen van twintig bomen om de renovatie van Villa Schoonheuvel te realiseren. Daarmee maakte Beste Invest inbreuk op het eigendomsrecht van de gemeente en handelde zij onrechtmatig.

Wegens succes herhaald: ruil je oude brommer of snorfiets in

Er komt opnieuw een subsidieregeling voor de sloop van oude brom- en snorfietsen en voor de aanschaf van een nieuwe elektrische brommer, scooter, snorfiets of fiets. Gelrepashouders ontvangen meer subsidie, zodat er voor hen ook minder financiële drempels zijn om van de regeling gebruik te maken. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De regeling start medio juni 2024 en loopt tot en met 31 december 2024.