Vrijwilligersvacature voor Budgetcoach Financieel Sterk

Foto: Vrijwilligerscentrale Arnhem.Rijnstad

Ben jij het administratief talent met hart voor mensen en hun financiën? Noemen ze jou een papiervreter?

Én wil jij inwoners van Arnhem ondersteunen om inzicht te krijgen in hun financiële gedrag? Dan zijn ze op zoek naar jou.

Wat moet je doen?

Als Budgetcoach Financieel Sterk ondersteun je als vrijwilliger inwoners bij het ordenen van papieren en het bijhouden van (digitale) administratie en het coachen naar financiële zelfstandigheid. Je uitgangspunt is ‘de inwoner regelt het zelf en de vrijwilliger ondersteunt en zit ernaast.’ Je werkt nauw samen met een hulpverlener.

Wat krijg je?

Je hebt veertien collega-vrijwilligers en een coördinator. Dat is jouw eerste aanspreekpunt. Je hebt regelmatig contact met je coördinator over hoe het gaat. Je kunt zelf kiezen welke dagen je iemand wilt helpen. Rijnstad regelt jouw VOG. Je krijgt je eigen telefoon en e-mailadres. Je hebt geen opleiding tot budgetcoach nodig, je krijgt een e-learning, praktijktraining en intervisie.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

Als Budgetcoach Financieel Sterk is het belangrijk dat je goede communicatieve en sociale vaardigheden hebt, een coachende en geduldige instelling hebt, flexibel bent, dat je met allerlei soorten hulpvragers samen kunt  werken, samen kan werken en tegelijk ook afstand kan bewaren en basiskennis hebt van computergebruik.
Spreek je, naast Nederlands nog een andere taal, bijvoorbeeld Turks of Arabisch, dan is dat een pre. En het is fijn als je positief kan motiveren, signalen oppikt, om kan gaan met verschillende emoties, op huisbezoek wil gaan.

Wat krijg je er eigenlijk voor terug?

Een ander helpen in je eigen vrije tijd, dat is nogal wat. Je krijgt ervoor een heleboel terug. Je doet werkervaring op en je ontmoet nieuwe mensen. Je komt in een gezellig team en je leert hoe je iemand kan motiveren om in beweging te komen om zelf aan de slag te gaan met de financiën. Soms maak je zonder het écht te weten, een groot verschil in iemands leven. Daarnaast krijg je een startscholing, trainingen, workshops, evaluaties, intervisie en begeleiding vanuit hulpverlener.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met Marion Kriele, 06-52874793 of via [email protected]

Informatie over andere vrijwilligersvacatures

Vrijwilligerscentrale Arnhem is er voor al jouw vragen over vrijwilligerswerk. Op hun website vind je onder andere een vacaturebank met een overzicht van de vacatures in Arnhem en omgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen