Terugroepactie Masterchef keukengereiset Action wegens PAA’s

Foto: Productwaarschuwing

Action roept een 3-delige keukengereiset van het merk Masterchef terug. Er zitten te veel stoffen in die schadelijk zijn voor de gezondheid.

In de kunststof van dit keukengerei zijn te veel Primaire Aromatische Aminen (PAA’s) gevonden. Dit zijn kankerverwekkende stoffen die ontstaan uit zwarte kunststof.

Terugroepactie

De terugroepactie geldt voor de 3-delige Masterchef Keukengereiset met EAN code 8720791437046 en partijnummer 2023-10207. Deze sets zijn verkocht bij Action sinds januari 2024.
In de kunststof van dit keukengerei zijn te veel Primaire Aromatische Aminen (PAA’s) gevonden. Dit zijn kankerverwekkende stoffen die ontstaan uit zwarte kunststof. Omdat PAA’s kankerverwekkend zijn gelden er regels over hoeveel van deze stoffen er in een product mogen zitten. Deze grens is bij deze batch van het keukengerei overschreden.

Al gekocht?

Heb je deze keukengereiset met batchnummer 2023-10207, gebruik dit keukengerei dan niet meer. Breng het artikel terug naar de winkel. Het aankoopbedrag krijg jeterug. Je hebt geen kassabon nodig.
Voor meer informatie over deze terugroepactie kun je contact opnemen met leverancier AROVO via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen