Startclub Arnhem: de plek voor starters

Foto: Pixabay

Per 1 september is Michiel van Drunen (52) benoemd tot Firestarter van Startclub Arnhem. Hij is sinds 27 jaar actief als ondernemer in Arnhem.

Nu is hij gevraagd dit nieuwe initiatief van de gemeente Arnhem, Rabobank, HAN en ArtEZ te gaan aanjagen.

Coaches die starter écht verder kunnen helpen

Startclub Arnhem bundelt het aanbod vanuit diverse partners in de stad en biedt dit aan op één online platform. Via dit platform zal de starter ook contact kunnen leggen met coaches uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Dit zijn echte mensen met kennis, ervaring of middelen die de starter écht verder kunnen helpen.
Op den duur zal de Startclub zich ook offline gaan organiseren in de vorm van events. Ook staat een fysieke plek in de stad op het verlanglijstje voor de club.

Nu versplinterd aanbodStartclub Arnhem

Starters hebben vrijwel allemaal behoefte aan advies, coaching, netwerk en/of financiering. Uit diverse recente onderzoeken bleek dat er al veel aanbod is voor de Arnhemse starter vanuit Arnhemse onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheid. Helaas bleek uit datzelfde onderzoek dat de starter dit vaak niet goed kan vinden omdat het aanbod zo versplinterd is. Hierdoor lijkt de starter in andere steden beter geholpen.
Wethouder Jan van Dellen van Economische Zaken is enthousiast over het idee: “Met de coronacrisis en de gevolgen voor onze economie in ons achterhoofd blijft het belangrijk om te blijven investeren in onze toekomst. Vandaar dat het van groot belang is dat er voor de groep startende ondernemers een goed netwerk is. Op die manier dragen we bovendien bij aan een gezond en prettig ondernemersklimaat in onze stad.”

Lancering in september

Stichting Innovatiefabriek Arnhem ontwikkelt de pilot en lanceert in september 2020 Startclub Arnhem. De organisatie heeft Michiel van Drunen als aanjager aangesteld om Startclub te leiden. Michiel zal zo veel mogelijk kwalitatieve verbindingen gaan maken tussen starters en het onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Daarnaast zal hij de organisatie laten groeien zodat deze doorgang kan vinden na de pilotfase.
Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief op www.startclubarnhem.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden