9 september Wereld FASD dag (Foetaal Alcohol Syndroom en Spectrum Disorders)

Foto: fasstichting

Drank maakt meer kapot dan je lief is. Iedereen kent die slogan vast nog wel.

Maar wist je dat alcoholgebruik tijdens de zwangerschap levenslange gevolgen kan hebben voor het nog ongeboren kind?

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap

De negende dag van de negende maand, 9 september, is wereldwijd uitgeroepen tot Wereld FASD (Foetaal Alcohol Syndroom en Spectrum Disorders) dag. Op 9 september vraagt de FAS Stichting Nederland meer bewustwording van de gevaren van het drinken van alcohol tijdens de zwangerschap. Daarnaast wordt de gehele maand september het gevaar van alcoholgebruik tijdens de zwangerschap onder de aandacht gebracht.

Teveel kinderen geboren met FASD

Nog steeds worden er in Nederland elk jaar meer dan drieduizend kinderen geboren met FASD. Het wordt veroorzaakt door alcoholgebruik van de zwangere vrouw en kan de nog ongeboren baby ernstig beschadigen. Dit geeft levenslange problemen: leer- en/of gedragsproblemen, ontwikkelingsachterstanden en/of motorische problemen. Alcoholgebruik in welke hoeveelheid of in welk trimester van de zwangerschap dan ook, geeft kans op blijvende ernstige beschadigingen. FASD is eenvoudig te voorkomen door tijdens de gehele zwangerschap geen alcohol te gebruiken.

Meer informatie

Meer informatie over FASD is te vinden op de website: www.fasstichting.nl. Daarnaast willen volwassenen met FASD en opvoeders van kinderen met FASD graag hun verhaal vertellen. Via het telefoonnummer 06-83808090 of mailadres van de bestuursvoorzitter: [email protected].

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden