112

Arnhemmer veroordeeld voor stalken ex-vriendin

Foto: Rechtbank

De rechtbank veroordeelt een 38-jarige man uit Arnhem voor het stalken van zijn ex-vriendin. De stalking duurde zo’n vijf maanden.

Hij krijgt een celstraf van zes maanden.

Berichten via WhatsApp en Facebook

De man stuurde zijn ex-vriendin meerdere keren berichten via WhatsApp en drong aan op contact, terwijl hij wist dat zij niet van dit contact was gediend. Daarnaast belde de man het slachtoffer meerdere keren en uitte beledigende en bedreigende teksten naar haar. Ook gebruikte de man zijn Facebookpagina om beledigende teksten over zijn ex-vriendin te plaatsen en daarin gezamenlijke vrienden en bekenden te ‘taggen’. Hij hield zich regelmatig bij haar woning op en scheen daarbij een aantal keer met de koplampen van zijn auto in haar woning naar binnen. Verder probeerde de man via familieleden (waaronder haar kinderen), kennissen en vrienden contact met het slachtoffer te zoeken. Ten slotte plaatste de man een GPS-tracker onder de auto van zijn ex-vriendin om haar reisbewegingen te kunnen volgen.

Impact

Uit de slachtofferverklaring die zijn ex-vriendin tijdens de zitting voorlas, bleek dat het hele gebeuren een grote impact op haar heeft gehad en nog steeds heeft. Ze heeft het gevoel nergens meer veilig te zijn en is nog steeds alert en angstig. Gelet op de indringende manier van stalking en de impact hiervan op het slachtoffer vindt de rechtbank een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden passend en geboden.

Contact- en locatieverbod

Naast de celstraf legt de rechtbank een contact- en locatieverbod op. De man mag geen contact hebben of in de omgeving komen van de woning van zijn ex-vriendin. Tot slot moet de man duizend euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Bron: Rechtspraak

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen