Lampje erop: Over seks gesproken…

Foto: Vincent Teerling

Na twee succesvolle en uitverkochte eerdere edities vindt op 19 september de derde editie plaats van Lampje erop. Dit is een unieke talkshow waarin de bijzondere verhalen van gewone mensen centraal staan.

Ditmaal betreft het een special over seks.

Verhalen van gewone mensen

Lampje erop is een initiatief van Wendelien Wouters, in het dagelijks leven presentator, dagvoorzitter op congressen en theatermaker. Met Lampje erop wil zij podium bieden aan verhalen die doorgaans onbelicht blijven. Wendelien: “Ik koester de allang de wens om een theatrale talkshow te maken waarin verhalen van gewone mensen een plek krijgen. Bij Lampje erop maak ik mijn eigen ultieme bijeenkomst met verhalen die raken. Ik interview, nodig de zaal uit om mee te praten en denk na over muziek, beeld en sfeer. Mijn gasten spelen de hoofdrol in een beleving die geregisseerd is én in het moment ontstaat. Lampje erop en niks meer aan doen, zeggen wij theatermakers dan.”Lampje erop

Transmens

Inmiddels is de derde editie van Lampje erop een feit. Deze keer wordt er over seks gesproken. De voorstelling  is een coproductie met Inger Tempels-van Zetten, seksuoloog en eigenaar van praktijk LEIF. Wendelien en Inger selecteerden diverse verhalen. Wendelien: “Er is bijvoorbeeld het verhaal van Laura. Zij had jarenlang depressieve klachten en pas toen ze ruimte gaf aan haar genderidentiteit kwam de somberheid op de achtergrond. Inmiddels is ze, zoals ze zichzelf noemt, een transmens en kan de rest van haar leven beginnen. Levensgenieter Aloys is ook te gast: hij is de zeventig jaar gepasseerd en hij vertelt hoe zijn seksualiteit eruit ziet nu hij ouder is. En hoe zien de relaties van Leonie eruit? Zij is polyamoreus en kent geen traditionele relaties. Maar hoe werkt dat? Dat betekent meerdere relaties tegelijk, en wat doe je met gevoelens als jaloezie? Wendelien gaat op het podium ook het gesprek aan met Foxxy die sinds zeventien jaar haar geld verdient als sekswerker. Seks heeft geen geheimen meer voor haar en ze vertelt haar verhaal. Acteur Howard speelt de man die onder invloed van prestatiedruk kampt met erectieproblemen. Een probleem waar veel mannen wel eens mee te maken krijgen. Maar hoe ga je ermee om en is er een oplossing? Tussen deze bijzondere verhalen door kijken we naar een passievol intermezzo, namelijk een prachtige tango, ook wel de dans van de speelse verleiding genoemd, door duo Corina en Dave.

Bespreekbaar maken van seks

Inger is seksuoloog en eigenaar van een praktijk voor seksuologie. Ze geeft therapie en les, schrijft columns en is als deskundige betrokken bij het programma Spuiten en Slikken. Inger: “Ik zie seks als een basisbehoefte van mensen. Het kunnen en mogen genieten van seks en zoeken naar mogelijkheden als seks niet zo vanzelf gaat, zijn een drijfveer in mijn werk. Het bespreekbaar maken van seks is mijn doel en daar is deze talkshow een prachtig voorbeeld van.” Wendelien werkt in het hele land in allerlei branches als theatermaker en dagvoorzitter: “Ik zet mijn creativiteit in om samen met mijn opdrachtgevers steeds weer een verrassend programma te maken.”

Vragen stellen

Lampje erop vindt plaats op zaterdag 19 september van 19.30-21.45 uur in Openluchttheater de Pinkenberg aan de Kluizenaarsweg 4 te Rozendaal. Inloop vanaf 19.00 uur. Kaarten á €10,- zijn verkrijgbaar via haar website.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden