112

Twee Arnhemmers aangehouden na oprollen Zeeuws drugslab

Foto: Politie Oost Nederland

In een lopend strafrechtelijk onderzoek naar de productie van synthetische drugs zijn op 2 juli vijf aanhoudingen verricht. Op een locatie in de Zeeuwse gemeente Sluis is een lab aangetroffen waar geen productie meer plaatsvond.

Vermoedelijk is daar Crystal Meth geproduceerd.

Twee uit Arnhem aangehouden

De politie Oost Nederland heeft vijf personen aangehouden. Het gaat om vier mannen en een vrouw. Twee mannen van 20 en 49 uit Beneden Leeuwen, een man van 31 en een vrouw van 23 uit Arnhem en een man van 38 uit Bathmen. Na de ontdekking van het drugslab zijn op diverse plaatsen in Gelderland huiszoekingen gedaan. Dat gebeurde in woningen in Arnhem, Eck en Wiel, Bathmen, Beneden Leeuwen en een bedrijfspand in Tiel.

In beslag genomen

Het onderzoek startte ongeveer een jaar geleden nadat er bij de regionale recherche in Oost-Nederland informatie binnenkwam via het Team Criminele Inlichtingen. De verdachten zijn aangehouden op verdenking van productie van synthetische drugs.
Bij de doorzoekingen zijn diverse spullen in beslag genomen, waaronder voertuigen en administratie. In Zeeland is de locatie leeg geruimd.

Gevaar voor de omgeving

Productielocaties van drugs vormen een groot gevaar voor de omgeving. Politie en OM treden hard op tegen deze vorm van criminaliteit. Mensen die een vermoeden hebben van criminele praktijken kunnen daarvan altijd een melding doen bij de politie. Dat kan via 0800-9000 en natuurlijk kan dat via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden