112

Getuigen autobranden graag melden bij de politie

Foto: politie.nl

In de vroege ochtend van zondag 26 april kwamen er twee meldingen binnen van autobranden. Omstreeks 1.20 uur aan de St.-Janskerkstraat en omstreeks 1.36 uur aan de Garnizoenstraat.

De politie vermoedt dat hier sprake is van brandstichting en stelt een onderzoek in.

Regelmatig autobranden

De laatste tijd zijn er regelmatig autobranden in Arnhem. De branden vinden vooral plaats in woonwijken, wat de nodige gevaarzetting met zich mee kan brengen. In de nacht van woensdag op donderdag (22 op 23 april) rond 00.55 uur gingen politie en brandweer na een melding van brand naar de Schutterstraat. Ter plaatse bleek dat er drie brandhaarden waren, twee op de Schutterstraat en één op de Rosendaalsestraat. Rond 01.45 uur kwam nog een autobrandmelding binnen in de wijk Presikhaaf. Dat leidde tot gedeeltelijke evacuatie van een appartementencomplex. De politie gaat uit van brandstichting en doet verder onderzoek. Ze wil achterhalen wie hiervoor verantwoordelijk is.autobranden

Hoe kun je helpen autobranden tegen te gaan?

Bij het onderzoek van de politie naar wie verantwoordelijk is voor de diverse autobranden zijn tips welkom. Getuigen van de brandstichtingen van afgelopen nacht die nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht om informatie door te geven. Dit kan via 0900-8844 of via het digitaal tipformulier.  Dit geldt ook voor wie camerabeelden heeft. Deze zijn eenvoudig te uploaden. Wil je liever anoniem informatie doorgeven, dat kan  via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.
Tot slot wees alert op verdachte situaties, vooral bij auto’s. Bij spoed of heterdaad  bel 112.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden