Het Colofon start campagne om winkel te redden

Foto: Arnhem Nieuws

Boekhandel Het Colofon is een actie begonnen om de zaak te behouden. De boekhandel en cultureel podium willen verder als coöperatie zonder winstoogmerk.

De actie om Het Colofon samen met klanten te redden lijkt te gaan lukken.

Initiatief ondersteunen

Er is door 183 personen in totaal al €207.000 toegezegd. De toekomstige onderneming heeft nog 43 deelnemers nodig. Hierbij moet ieder bereid zijn om duizend euro te investeren in de boekhandel annex cultureel podium. Het beoogde bedrag van €250.000 is de ondergrens om het plan te kunnen realiseren. Om die reden is er een dringend beroep op iedereen in Arnhem en de regio. Als je van kunst en cultuur een warm hart toedraagt en die dit bedrag kan missen doe mee en ondersteun het initiatief.

Bestuur en Raad van Advies

Martijn Leisink, oud-wethouder van de gemeente Arnhem en oud-Statenlid, heeft zich bereid verklaard om voorzitter te worden van het nog op te richten bestuur. Naast een bestuur zal een Raad van Advies worden opgezet met onder andere Els Koot, directeur van het kantoor De Kempenaer Advocaten. Zij is ook betrokken bij veel Arnhemse culturele instellingen. De akte zal komende week (onbezoldigd) worden opgesteld door notaris Hans den Hartog. Iedereen die een intentie heeft afgegeven om mee te doen zal verder worden geïnformeerd.

Coronatijd

Het Colofon is weer open. Er kunnen maximaal dertig klanten tegelijk binnen.
Het is geopend op werkdagen van 9.30 tot 18.00 uur en op zaterdag tot 17.00 uur (zondag gesloten).
Voor meer informatie bel 026 – 370 35 08 of mail [email protected]
Er is gratis thuisbezorging in heel Arnhem, Velp, Rozendaal en Rheden, Huissen en Westervoort.
Voor alle boeken en cd’s buiten de regio komen daar verzendkosten bij.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden