112

Politie zoekt getuigen van nieuwe dumping drugsafval

Foto: Politie Arnhem

In de nacht van zondag 24 op maandag 25 november is een brandend busje gevonden aan de Drielsedijk. In dat busje stonden vaten met vermoedelijk drugsafval.

De politie zoekt mensen die deze nacht iets gezien hebben.

Graag hulp van getuigen

Het bestelbusje werd rond 00:45 uur gevonden en is volledig uitgebrand. Er werden in en om het busje tientallen vaten van verschillende afmetingen gevonden. De politie is meteen een onderzoek gestart en kan de hulp van getuigen goed gebruiken. Heeft u rond dit tijdstip een bestelbus zien rijden of heeft u iets anders opvallends gezien in de buurt van de Drielsedijk? Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Niet het eerste incident

Het is niet de eerste keer dat er mogelijk drugsafval gedumpt wordt in Arnhem. Het dumpen van drugsafval zorgt voor gevaarlijke situaties. Het afval is afkomstig zijn van illegale drugslaboratoria en kan zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig zijn. De politie in Arnhem is daarom extra alert op verdachte situaties en roept mensen op om ook alert te zijn. Drugsdumpingen vinden vaak plaats in het donker. Vaak gaat het om grotere hoeveelheden die met bestelauto’s of kleine vrachtauto’s vervoerd worden. Wees alert als u een auto ziet op een niet voor de hand liggende plaats in het bos of buitengebied (doodlopend weggetje). Verdachte situaties kunt u melden bij 0900-8844.

Ziet u dat er drugsafval gedumpt wordt?

Als u getuige bent van een dumping, bel dan meteen 112. Zorg dat uw eigen veiligheid voorop staat. Als dat mogelijk is, maak foto’s, noteer nummerborden en maak een beschrijving van de vervoersmiddelen en personen. Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 Meld Misdaad Anoniem.

Wat te doen als u drugsafval vindt?

  • Raak niets aan!
  • Schop of duw niet tegen de verpakkingen.
  • Neem minimaal 25 meter afstand (bij brand minimaal 100 meter) met de wind in de rug.
  • Niet roken in de buurt van de dumping.
  • Alarmeer direct de politie via 112 op enige afstand van de dumping i.v.m. mogelijk brandgevaar.
  • Geef uw exacte locatie door en of er eventueel sprake is van brand of dat er rook van het afval afkomt.
  • Volg de instructie van de politie op.

Lees ook:

Drugsafval twee keer gevonden in drie dagen

Opnieuw vaten met mogelijke drugsafval gevonden

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden