Op vrijdag 8 oktober vindt het congrestival The Future of Us, The New World plaats. Dat gebeurt vanuit de Industrial Studios op Industriepark Kleefse Waard (IPKW), het meest duurzame bedrijvenpark van Nederland.
Het is een online event over de belangrijkste thema’s van nu: energietransitie, circulaire economie en innovatie. Er zijn diverse sprekers, netwerkmogelijkheden en vooral veel innovatie, energie en inspiratie.
Het festival start met een prikkelend en verdiepend ochtendprogramma. In de verdiepingssessie met Han See Café
wordt gedemonstreerd hoe waterstof als energiedrager kan werken en een antwoord kan bieden op het vraagstuk van de energietransitie. Regio Foodvalley Circulair
neemt ons mee in hun onderzoek over het tegengaan van voedselverspilling. Met Go4Export
reizen we voorbij de grenzen en stellen we de vraag hoe de samenwerking tussen Nederland en Duitsland de innovatie op het gebied van waterstof gaat versterken en versnellen.
Luc Kikkert (Directeur Kiemt), Kevin Rijke (Directeur IPKW) en Christianne van de Wal (Gedeputeerde Staten van Gelderland) zorgen voor een daverende opening van het uitdagende middagprogramma. Schrijfster en theatermaker Marjolijn van Heemstra geeft een poëtische en filosofische voordracht over haar visie op de New World. Op de twee podia, Blue en Pink Stage, vertellen keynotespeakers, waaronder econome Barbara Baarsma (Rabo Carbon Bank) en Tine Hens (schrijfster van boeken onder andere Het is allemaal de schuld van de Chinezen) meer over hoe de financiële wereld een oplossing kan bijdragen aan het CO2 probleem en hoe een sociaal-ecologische economie mogelijk is. In het onderdeel Leiders van de Toekomst reflecteren Werner Schouten, Roos Janssen en Kelly Ruigrok op de grootste uitdagingen van de toekomst. Ook reist Lisanne Halleriet, als razende reporter mét filmcrew door de regio en neemt ze je mee in de wereld van CONNECTR energy innovation , het nieuwe SmartLab van Wageningen University en Research en textiel- en afval recycling in de regio.
De dag wordt afgesloten met de uitreiking van de Jan Terlouw Innovatieprijs
voor de meest innovatieve en duurzame ondernemer van Oost-Nederland. De prijs wordt door dit jaar voor de elfde keer door Jan Terlouw uitgereikt. Met deze prijs geeft medeorganisator Kiemt duurzame innovatieve ondernemers een boost. Kortom, het wordt een dag vol innovatie, energietransitie, circulaire economie en netwerkmogelijkheden. Kijk voor het volledige programma op www.thefutureofus.nl .
Het online bijwonen van het festival is gratis. Meld je aan via www.thefutureofus.nl en doe mee met de toekomst. Ook zijn er een beperkt aantal tickets beschikbaar om aanwezig te kunnen zijn in de studio tijdens het event. Houd de social mediakanalen in de gaten om erachter te komen hoe je zo'n
exclusief ticket kunt winnen.
Hoe ziet onze toekomst eruit? In de nieuwe wereld is alles circulair, energie wordt duurzaam opgewekt en innovaties reiken tot in de hemel. Dit is het moment om te ervaren waar we al toe in staat zijn en om mee te dromen met wat er nog staat te gebeuren. The Future of Us, The New World wil met dit innovatieve netwerkevenement vertellen, inspireren en aan elkaar verbinden binnen de thema’s innovatie, energietransitie en circulaire economie. Om zo samen te versterken en te versnellen naar een duurzame toekomst.
The Future of Us wordt georganiseerd door Kiemt en Industriepark Kleefse Waard
. Kiemt versnelt de energietransitie, de transitie naar de circulaire economie en bevordert het innovatieve ondernemersklimaat. Zij faciliteren, ondersteunen en adviseren hun netwerk van ondernemingen, overheid, onderwijs- en onderzoeks-instellingen bij complexe vraagstukken.
Industriepark Kleefse Waard (IPKW) is een prijswinnend industriepark dat duurzame en energiegerelateerde bedrijven huisvest, faciliteert en met elkaar verbindt. Samen met de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven werken zij aan de cleantech campus van de toekomst.