Initiatief Auto van de Straat stimuleert autodelen

Staat jouw straat ook vol met auto’s die voor het grootste gedeelte stilstaan? Ruimte die gebruikt wordt voor parkeerplekken in plaats van speeltuinen en groen.

Zie jij dat ook liever anders? Meld je straat dan aan voor Auto van de straat! Om deel te nemen aan Auto van de Straat moet je in de provincie Gelderland wonen.

Hoe werkt het

Provincie Gelderland selecteert uit de aanmeldingen drie Gelderse straten die mee mogen doen met Auto van de Straat. Die straten kunnen zes maanden lang elektrisch rijden en het gemak van autodelen ervaren. Het gebruik van de auto’s kost slechts €2,50 per uur. De elektrische laadpalen plaatsen we in de winnende straten en het opladen is gratis.

Meld je straat aan

Doe mee met het initiatief Auto van de Straat van provincie Gelderland en Natuur en Milieu. Meld je straat dan aan voor Auto van de Straat. Om deel te nemen aan Auto van de Straat moet je in de provincie Gelderland wonen. Aanmelden kan tot 1 december 2020. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.autovandestraat.nl.

Gelders initiatief

Auto van de Straat is een initiatief van provincie Gelderland en Natuur en Milieu. Voor Auto van de Straat werken zij samen met het autodeelplatform Buurauto. Buurauto regelt twee auto’s van het type Nissan Leaf I en II. Dit zijn vijfpersoonsauto’s met een actieradius van 175 en 250 km.

Voor dit project worden extra voorzorgsmaatregelen genomen in verband met het coronavirus. Daarom start het eigenlijke autodelen op zijn vroegst in januari 2021.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden