Groot onderhoud viaduct Cattepoelseweg-Apeldoornseweg

Foto: Gemeente Arnhem

Vanaf oktober 2020 tot februari 2021 vindt er groot onderhoud plaats aan het viaduct Cattepoelseweg – Apeldoornseweg. Het werk vindt plaats op werkdagen van 07.00 tot 16.00 uur.

Er wordt niet alleen aan de buitenkant gewerkt, maar ook de binnenkant van het viaduct wordt opgeknapt.

Buiten

Omdat het viaduct een monument is, is de uitstraling ook van belang. De banden die de overgang tussen weg en fietspad aangeven worden vervangen. De karakteristieke kleur van de randen blijft behouden. De typerende koepels van het viaduct worden van glas voorzien. Ook de fiets- en voetpaden worden hersteld.

Binnen

Het viaduct is hol van binnen. Er wordt een steiger in het viaduct gebouwd om het werk uit te voeren. Het viaduct wordt onderzocht op roestige en zwakke plekken. Deze plekken worden dan meteen aangepakt. Ook wordt het staal en beton waar nodig hersteld.

Tijdelijke verkeerslichten

Auto’s merken weinig van de werkzaamheden. Tijdens de uitvoering worden er ter hoogte van het viaduct tijdelijke verkeerslichten geplaatst. Zo kunnen voetgangers en fietsers stad uitwaarts het viaduct via de rijbaan veilig oversteken. Auto’s achter hen krijgen daarom even rood licht zodat de fietser voor kan gaan.

Weg langs het Hazegrietje

Op de Weg langs het Hazegrietje is een bouwkeet geplaatst waardoor de rijrichting van deze weg beperkt is.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden