HAN studenten starten bedrijf op Industriepark Kleefse Waard

Foto: Start-up Tulip

Start-up Tulip, aanbieder van elektrische deelsteps, huurt per 14 augustus 2019 een ruimte op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem.

Tulip ontstond als onderdeel van het StartUpCursus project aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) in Arnhem. Het nieuwe bedrijf vestigt zich nu tussen de andere start-ups in de Greenhouse op IPKW.

Minder auto’s

Twee Internationale Business-studenten Chingiskhan Kazachstan (22, Kazachstan) en Max Schalow (22, Verenigd Koninkrijk) ontwikkelden Tulip, een bedrijf in elektrische deelsteps. Ze willen met hun bedrijf het aantal auto’s op de weg verminderen. Dit ter verbetering van de Nederlandse infrastructuur en de mobiliteit. Tulip werd geïnspireerd door het recente succes van de Amerikaanse Scooter-Sharing bedrijven, zoals Bird en Lime. Dat zijn gedeelde elektrische steps, met eigen docking stations.

Mobiliteit op IPKW

Op IPKW wordt al jarenlang gewerkt aan de ontwikkeling van elektrische auto’s, waterstofoplossingen en autonoom rijden. Het is een proeftuin voor de ontwikkeling en het testen van prototypes. Kevin Rijke, directeur van IPKW: “Met de komst van Tulip breiden we de diversiteit aan bedrijven die gericht zijn op mobiliteit op IPKW uit. Op dit moment bekijken we ook de mogelijkheden om met Tulip een pilot te starten op IPKW, zodat medewerkers en bezoekers zich met een elektrische step kunnen verplaatsen over het park.”

Kansen voor start-ups

De beoogde pilot met twintig e-steps zou een waardevolle aanvulling kunnen zijn op de huidige pilot met elektrische deelfietsen op IPKW. Kevin Rijke: “Wij vinden het belangrijk dat start-ups de kans krijgen een product goed te testen. IPKW is een privaat terrein en met 80 bedrijven een perfecte omgeving om producten te testen en verder te ontwikkelen.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden