Sign Language Coffee Bar zoekt dove en slechthorende barista’s

Foto: C-Talents

Ben je doof of slechthorend en hou je van koffie? Dan is een baan bij de nieuwe Sign Language Coffee Bar in Arnhem of Duiven misschien iets voor jou.

Sign Language Coffee Bar is een koffiebar die gerund wordt door dove en slechthorende barista’s. Bij deze koffiebar leert de klant door middel van een computerscherm de klant in korte tijd de juiste gebaren om zijn of haar favoriete koffie te bestellen. De klant past zich aan aan de barista. Bij de Sign Language Coffee Bar wordt dus gecommuniceerd in gebarentaal. Dit is niet alleen leuk, maar ook heel interessant op het gebied van inclusie.

Barista training

Sign Language Coffee Bars opende recentelijk twee nieuwe locatie van de koffiebar geopend in Arnhem en Duiven. Voor deze locaties is het bedrijf nog op zoek naar nieuwe barista’s die gebarentaal kennen. Het gaat om dove en slechthorenden die het leuk vinden om met mensen te werken en graag het barista-vak willen leren. Uiteraard krijgen alle nieuwe medewerkers een échte barista-training, voordat ze aan de slag gaan. De vacature die bij deze functie hoort vind je hier.

Ontstaan Sign Language Coffee Bar

“Het idee van de Sign Language Coffee Bar is komen overwaaien vanuit Zuid-Afrika”, zo vertelt Maaike Landman, sales manager bij het bedrijf. Oprichter Bas de Ruiter zag een filmpje van een koffiebar waar dove barista’s de bestellingen opnamen, eerst doordat klanten de koffie aanwezen en later doordat ze bestelden in gebarentaal. Hierdoor geïnspireerd opende hij in oktober 2017 de eerste Sign Language Coffee Bar in Nederland, aan de Amsteldijk in Amsterdam.

Ook bij evenementen

“Het concept van de koffiebar bleek een succes, maar de locatie aan de Amsteldijk was niet geschikt voor een koffiebar,” zo vertelt Maaike. Daarom is de koffiebar aan de Amsteldijk gesloten, maar ervoor in de plaats heeft ABN Amro een aantal koffiebars geopend op hun locaties. Maaike vervolgt: “We zitten nu bij ABN in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Breda en eind juli opent er ook een koffiebar van ons in Groningen. Daarnaast staan we regelmatig op evenementen, bijvoorbeeld bij gemeentes.”

En nu dus ook in Arnhem en Duiven!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden