Deel het verhaal van uw huis of straat uit WO II

Foto: gemeente Arnhem

Elk huis, elke straat of wijk in Arnhem heeft wel een verhaal uit de Tweede Wereldoorlog. Vertelt uw huis/straat/wijk een verhaal dat zich voor, tijdens of na de Slag om Arnhem heeft afgespeeld?

De gemeente Arnhem wil dat verhaal graag weten. Vijf bijzondere verhalen gaan ze markeren met een nieuwe krijt graffiti.

Slag om Arnhem 75 jaar geleden

In september is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. De inwoners van Arnhem staan de hele maand september en in het bijzonder tijdens de herdenkingsweek (14 – 25 september) stil bij de offers die de militairen hebben gegeven, maar vooral ook bij het leed van de inwoners. De oorlog heeft diepe sporen achtergelaten die nog altijd voelbaar zijn in de stad. We denken dan aan de slachtoffers, de grootscheepse evacuatie van de inwoners van Arnhem en de wederopbouw van een verwoeste stad.

Bekende gebeurtenissen

Op zondag 11 augustus is al op vijf locaties in het centrum van Arnhem een krijt graffiti aangebracht. De graffiti vertelt in één zin wat zich daar heeft afgespeeld tijdens of na de Slag om Arnhem. Om zo inwoners van Arnhem en bezoekers van de stad letterlijk stil te laten staan bij de gebeurtenis die daar heeft plaatsgevonden. Het hele verhaal bij elke krijt graffiti kan iedereen online lezen.

Krijt graffiti in wijken

De gebeurtenissen, die nu zijn gemarkeerd met een krijt graffiti, zijn bij veel Arnhemmers bekend. Maar er zijn veel meer plekken in Arnhem waar de oorlog zijn sporen heeft achtergelaten. Elk huis, elke  straat of wijk in Arnhem heeft wel een herinnering aan die periode. Wij zijn benieuwd naar die verhalen van inwoners. Vijf bijzondere verhalen zou de gemeente graag willen markeren met een krijt graffiti.

Verhaal delen?

Wilt u uw verhaal delen met de stad? Laat het de gemeente weten. Mail uw verhaal (maximaal één A4), de plek voor de krijt graffiti en eventuele foto’s samen met uw contactgegevens uiterlijk 23 augustus a.s. naar [email protected].

Uiterlijk 9 september kiest de gemeente uit de aangeleverde verhalen vijf bijzondere gebeurtenissen en markeren die met een krijt graffiti op de plek waar de gebeurtenis plaatsvond.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden