15 – 22 augustus Pleijroute dicht van Velperbroek tot Nijmeegseplein

Foto: Gemeente Arnhem

De laatste fase van het groot onderhoud aan de N325 start morgen, op donderdag 15 augustus. De weg is afgesloten voor alle verkeer vanaf knooppunt Velperbroek tot aan het Nijmeegseplein (Arnhem).

Het asfalt wordt vernieuwd en er komen twee nieuwe pechhavens. Er wordt zeven dagen per week gewerkt, ook ’s nachts. De N325 Pleijroute is wel open voor alle verkeer vanaf het Nijmeegseplein tot en met het knooppunt Velperbroek (A12). De werkzaamheden zorgen voor ernstige verkeershinder. Het advies is om alternatieven zoals de fiets, openbaar vervoer te gebruiken als dat kan. Maak alleen gebruik van de officiële omleidingsroutes en houd rekening met een vertraging van 15 tot 20 minuten zonder file.

Fase 3a – afsluiting N325 vanaf knooppunt Velperbroek – Nijmeegseplein

Het werk in fase 3 wordt in twee delen uitgevoerd. In fase 3a, van do 15 t/m zo 18 augustus, wordt verkeer met bestemming Presikhaaf en IJsseloord II omgeleid via de Waterstraat (Velp) en Lange Water. Verkeer naar Arnhem wordt omgeleid via de afrit Arnhem-Noord. Doorgaand verkeer met bestemming Nijmegen, knooppunt Ressen en A15 wordt omgeleid vanaf knooppunt Velperbroek via de A12, A50 en A15 naar knooppunt Ressen.

Bereikbaarheid bedrijventerreinen:

  • Industriepark Kleefse Waard is bereikbaar via de Westervoortsedijk, John Frostbrug en de Nijmeegseweg.
  • IJsseloord 1 is bereikbaar via de omleidingsroute IJssellaan en de Waterstraat (Velp).
  • IJsseloord 2 blijft bereikbaar via de N325 vanuit de richting Nijmeegseplein en uitgaand richting knooppunt Velperbroek.

Vanaf maandag 19 augustus is het deel van knooppunt Velperbroek tot aan de Westervoortsedijk weer open. Kijk op: www.gelderland.nl/a325-n325 bij documenten Fase 3a – informatieblad voor de toelichting met kaartjes.

Fase 3b – ma 19 t/m zo 25 augustus afsluiting N325 vanaf kruising Westervoorstedijk – Nijmeegseplein

In fase 3b is het gedeelte tussen de Westervoortsedijk en het Nijmeegseplein afgesloten. In het weekend van 22 tot en met 25 augustus is het ook niet mogelijk om het Nijmeegseplein te kruisen komende vanaf de A325 richting Arnhem Centrum en vice versa. Verkeer met bestemming Arnhem centrum wordt omgeleid via de Batavierenweg. Arnhem uitrijden en Industriepark Kleefse Waard, IJsseloord 1 en 2 verlaten kan via de hoofdomleiding A12, A50 en A15.

Bereikbaarheid bedrijventerreinen:

  • Industriepark Kleefse Waard, IJsseloord 1 en 2 zijn in beide richtingen bereikbaar via de Pleijroute en knooppunt Velperbroek.

Kijk op: www.gelderland.nl/a325-n325 bij documenten Fase 3b – informatieblad voor de toelichting met kaartjes.

Eén zomer overlast bewuste keuze

In de regio zijn meerdere werkzaamheden, zoals de werken aan de Waalbrug (Nijmegen) en de Apeldoornseweg in Arnhem. Met de andere wegbeheerders is veel overleg geweest evenals met de hulpdiensten. Er is goed over nagedacht en bewust gekozen om de overlast te concentreren gedurende één zomer. Bovendien rijden er in de zomervakantie 15% minder auto’s op de weg. Dit houdt de hinder beperkter.

Goed plannen

Het advies aan iedereen is om goed rekening te houden met de werkzaamheden. Dit houdt in: de reis op tijd plannen, veilig blijven rijden en geduld hebben. De overlast duurt één zomer. Daarna is de weg weer spic en span, wat bijdraagt aan de veiligheid en de doorstroming.

Meer informatie op websites

Kijk voor actuele verkeersinformatie op: www.bereikbaargelderland.nl. Kijk voor informatie over de werkzaamheden, informatiebladen met kaartjes per werkfase en veelgestelde vragen op: www.gelderland.nl/a325-n325.

 

Afsluiting N325 Pleyroute - provincie Gelderland

article
56173
Sax & Symfonie HGO i.s.m. Het ***** Symfonieorkest
De laatste fase van het groot onderhoud aan de N325 start morgen, op donderdag 15
https://arnhem.nieuws.nl/nieuws/20190814/15-22-augustus-pleijroute-dicht-van-velperbroek-tot-nijmeegseplein/
2019-08-14T17:15:53+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/21/2019/08/14172344/Afsluiting-N325-Pleyroute2-provincie-Gelderland1.jpg
15-22 augustus, afsluiting, Arnhem Nieuws, Pleijroute, verkeershinder
Nieuws