Steun provincie voor kandidatuur Songfestival

Foto: Arnhem Nieuws

De Provincie steunt Arnhem bij de poging het songfestival hierheen te halen. Voor 10 juli, de deadline voor de bieding, gaat Arnhem zich officieel melden als kandidaat voor het songfestival.

Als Arnhem volgend jaar het Songfestival mag organiseren, moet Vitesse wel acht weken buiten het stadion GelreDome spelen. Mogelijk kunnen de thuiswedstrijden afgewerkt worden op het extra speelveld op het GelreDometerrein. Daar worden dan tijdelijke tribunes gebouwd.

Vergadering toch openbaar

Dat meldde het College van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. De raad zou woensdag achter gesloten deuren over de Arnhemse kandidatuur praten. Dinsdagavond is besloten dat de vergadering toch openbaar zou zijn, met uitzondering van het gedeelte over de financiën. Arnhem wil niet dat de andere kandidaatsteden weten hoeveel de Gelderse hoofdstad kan betalen.

De provincie Gelderland wil meehelpen, net als achttien regiogemeenten, blijkt uit de brief. Ook het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen hebben ondersteuning aangeboden.

Alleen Gelredome heeft genoeg capaciteit

Arnhem heeft met GelreDome volgens B & W een troef in handen. Alleen GelreDome, de Brabanthallen in Den Bosch en Ahoy in Rotterdam beschikken over de vereiste hoogte van 18 meter die nodig is voor het songfestival. Van die drie hallen heeft GelreDome veruit de grootste capaciteit en veel ervaring met de organisatie van muziekevenementen.

Ook de bereikbaarheid van Arnhem per auto, OV en vliegtuig is een pluspunt, aldus B &W. En de ervaring van Arnhem met internationale evenementen is ook erg groot. Denk aan de Giro d’Italia in 2016, het internationale fietscongres Velo-city in 2017, de Symphonica in Rosso concertreeksen die in het Arnhemse Gelredome plaatsvonden.

Internationale optredens

In het Gelredome hebben bovendien heel nternationale artiesten opgetreden zoals Prince, Justin Bieber en The Rolling Stones, die voor grote aantallen bezoekers uit Nederland én internationaal uit onder meer Duitsland hebben gezorgd. Dat droeg er mede toe bij dat Arnhem speelstad is van het WK volleybal voor vrouwen in 2022. De finale en voorrondes worden in het Gelredome gespeeld.

Lees ook: Arnhem wil songfestival organiseren.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden