Arnhem wil songfestival organiseren in 2020

Arnhem heeft zich na de winst van Duncan Laurence op het Songfestival in Tel Aviv opgeworpen als mogelijke organisator van het Songfestival dat in 2020 plaats zal vinden in Nederland.

Arnhem wil heel graag gaststad van dit evenement worden. Er moet er nog wel onderzocht worden of het haalbaar is op het gebied van investeringen, faciliteiten en logistiek. Volgens gemeente Arnhem is het Gelredome volgend jaar ook een van de weinige geschikte plekken die beschikbaar is in Nederland tijdens die periode.

Tienduizenden bezoekers

Jos Vranken, algemeen directeur van NBTC Holland Marketing stelt dat Nederland als organisator van het komende Eurovisiesongfestival een ‘unieke kans’ krijgt om minder bekende plekken van het land te promoten. Volgens Vranken trekt het liedjesfestijn komend jaar tienduizenden bezoekers. Aangezien de meeste songfestivalfans al wel bekend zijn met hoofdstad Amsterdam, spreekt hij van een uitgelezen kans voor steden als Arnhem, Rotterdam of Zwolle om hun stad te profileren“In gastlanden die ons voorgingen is gebleken dat het songfestival een enorm effect heeft op het bezoek en imago van een land. Op die manier laat Nederland wereldwijd zien dat we meer te bieden hebben dan de traditionele iconen en plekken”.

Gaststad

Ook andere steden hebben inmiddels al aangegeven wel oren te hebben naar de organisatie van het evenement. Amsterdam was in 1970 al een keer de gaststad voor het songfestival. Ook Hilversum (1958) en Den Haag (1976 en 1980) waren het toneel van het Songfestival.

Bron: Nieuws.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden