Aantal wandelaars Airborne 2014 boven verwachting

Foto:

Het aantal wandelaars dat afgelopen zaterdag heeft deelgenomen aan de 68e editie van de Airborne Wandeltocht heeft alle verwachtingen overtroffen. In Oosterbeek liepen 34.806 deelnemers uit 19 verschillende landen mee aan de grootste eendaagse wandeltocht van de wereld. Het aantal komt dicht in de buurt van het record uit 1987.

“Dit aantal overtreft onze verwachtingen ruimschoots” aldus marsleider Wilma Luckel. “Natuurlijk hadden we tenminste gehoopt dat we het aantal van vorig jaar zouden evenaren, maar dit gaat er ver overheen”. Luckel kijkt tevreden terug op een mooie wandeldag. “Het was mijn eerste editie die ik als marsleider mocht doen en dan is het dubbel spannend. Verloopt het allemaal goed en hoeveel wandelaars doen er mee?  Als je dan dit resultaat ziet en zaterdagavond hadden we allemaal een heel goed gevoel van de dag, dan ben ik een tevreden mens.“  De dag is verder zonder problemen verlopen en de wandelaars genoten van prima wandelweer.
Vertragingen oplossen 
De organisatie onderkent wat vertraging bij het starten en volle parkeerterreinen, maar dat zijn geen zaken die niet kunnen worden opgelost. Woordvoerder Roger Beets: ”De drukte bij het starten heeft te maken met de snelheid van het scannen van de startkaarten en de plotselinge druk doordat erg veel wandelaars vrijwel gelijktijdig aan de start verschenen. Door daar volgend jaar iets aan te passen, moet dit verder geen probleem meer zijn. De verkeersgroep is al heel alert op de parkeersituatie en bekijkt al enige tijd de mogelijke alternatieven. Ook hier hopen we volgend jaar een passend antwoord op te hebben.”
 
Grootste
Het aantal wandelaars van dit jaar is maar weinig lager dan de edities in 1986 en 1987. Toen liepen er respectievelijk 35.182 en 36.028 wandelaars mee. Deze laatste bezorgde de Airborne Wandeltocht het predicaat ‘grootste eendaagse wandeltocht van de wereld’ met een vermelding in het Guinness Book of World Records. 
De volgende Airborne Wandeltocht wordt gehouden op 5 september 2015.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
airborne-wandeltocht-2014arnhem-nieuws-2
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden