Groot enthousiasme bij workshop Living Statues

Zo’n vijftien kinderen namen zondag 7 september deel aan de extra workshop World Living Statues in de Rijnhal in Arnhem. De kinderen bereiden zich voor op het World Statues festival dat op zondag 28 september in het centrum van de stad wordt gehouden. Ook enkele volwassenen schoven aan voor wat extra tips.

Het enthousiasme was groot zondagmiddag, niet alleen bij de kinderen maar ook bij de volwassenen. Stapsgewijs werden de deelnemers begeleid door Afke Westdijk van Beeldje.nl. Westdijk is zelf professional en behaalde tijdens het NK eerder dit jaar in Valkenburg de tweede plaats. Even enthousiast als de deelnemers begeleidde zij de deelnemers, van het verzinnen van een plan tot de beste technieken van het schminken. 
Japan
De 15-jarige Leanne weet precies wat ze wil gaan uitbeelden en is naar de workshop gekomen om de plannen verder uit te werken. “Volgend jaar ga ik met de scouting naar Japan en ik wil graag een dubbelpodium maken met aan de ene kant Japan en aan de andere kant Nederland”, vertelt Leanne, “het blijkt toch wel ingewikkeld en Afke helpt me er gelukkig heel goed bij.” 
qgv3zl1y7q8ok9dhy5rxa4ap6
Leanne test de schmink
Meisje en bloem
Ook de 10-jarige Gaia en de 9-jarige Roos wisten al wat ze willen gaan doen. “Wij willen een meisje en een bloem laten zien en dan moet het meisje wel vuile handen hebben. We leren hier hoe we dat moeten schminken”, aldus Roos, die voor de eerste keer mee gaat doen. Vriendin Gaia deed vorig jaar mee als godin: “Het is leuk om het nu met zijn tweeën te doen, ik heb er erg veel zin in.”
uns1k5otpeuwc7w81ce3ta0vb
Roos (midden) en Gaia (rechts) luisteren aandachtig
Leuke vragen
Afke Westdijk springt van de ene vraag naar de andere zonder haar enthousiasme te verliezen. “Het is zo leuk om te doen, de kinderen komen met de meest gekke vragen en opmerkingen. De een weet nog helemaal niets en een ander is al wat verder, we kunnen niet wachten tot het zover is op 28 september.”
wjgoiksbj0ydyqg56d6h78es1
Afke Westdijk luistert aandachtig
Fijne kneepjes
Deelnemers zijn niet alleen kinderen uit Arnhem of directe omgeving. De twee volwassenen kwamen uit Heerenveen en Den Bosch. Jappie Sytema is acteur en entertainer en heeft al een Living Statues act. “Ik doe mee met de workshop om de nog wat fijnere kneepjes van het vak te leren en had hier niet zoveel kinderen verwacht. Maar het is ontzettend leuk om te zien en mee te doen”, aldus de Bosschenaar die onder meer werkte voor Toverland en Het Land van Ooit. 
clx3vtmk9h7tqg3qdgqlgq9es
Start van de workshop
Workshops in Arnhem
In het voorjaar hebben meer dan 800 leerlingen op 25 scholen in Arnhem en omgeving les gehad van professionele levende standbeelden. Aan de twee grote workshops hebben zo’n 70 kinderen (en volwassenen) deelgenomen. Veel van hen zijn te zien op 28 september. De kids staan die dag op een speciaal terrein rond de Eusebius, aan het festival doen verder tientallen professionals en amateurs uit verschillende landen mee.
Kijk voor eerdere berichten in het dossier World Living Statues 2014 (link onder aan dit bericht); kijk ook eens op: www.worldstatues.nl 
Foto’s: Arnhem Nieuws
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
ujfqdfw0jfdefrk8bgir33ezu
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden