Eusebius Duckrace verplaatst naar mei 2015

Foto: Eusebius Duckrace

De Eusebius Duckrace die op 7 september a.s. op de Rijn bij Arnhem zou worden gehouden is verplaatst naar mei 2015. Volgens de organisatie is er hiermee extra tijd om meer geld bijeen te brengen en kan er goed naar de (milieu-)kritiek op de race worden gekeken.

“De tijd waarin publiek en ondernemers eenden konden adopteren bleek iets te kort om alle potentiële adoptie-ouders te bereiken en zoveel mogelijk Arnhemmers de  gelegenheid te geven hun betrokkenheid bij de Eusebius te tonen”, verklaart organisator Stichting Eusebius Arnhem, “Ook wil de organisatie de kritische reacties van sommigen over eventuele risico’s voor het milieu serieus nemen. Door het uitstel kunnen wij extra zorgvuldig onderzoeken of de race absoluut zonder schade aan het milieu kan worden gehouden.”
Groter spektakel
Directeur Bert de Jong geeft aan dat de organisatie met nieuwe plannen op tafel kwam waarmee er nog meer eendjes aan de Duckrace zouden kunnen meedoen. “Om die plannen op zo’n korte termijn goed op te pakken ging niet meer lukken. Het leek ons in eerste instantie natuurlijk nogal wat om de race te verplaatsen. Maar het is voor iedereen leuker en beter als we al die goede ideeën na de zomer gaan benutten en zorgen voor veel meer adoptie-eenden die mee racen en dus ook een groter spektakel tijdens de racedag”, aldus de Jong. 
Meer eendjes, grotere bijdrage
Stichting Eusebius Arnhem gaat de tijd gebruiken om meer prijzen te gaan regelen zodat de kans alleen maar groter wordt om iets te winnen. De mensen die al een eend hebben geadopteerd, hebben dus ook profijt van de verplaatsing. De Jong: “En last but not least: als er veel meer eendjes mee kunnen racen  betekent dat een veel grotere bijdrage aan de restauratie, en zo kan iedereen van wie er straks een geadopteerd eendje mee racet ook nog eens een stukje trotser zijn op zijn  bijdrage”
Duckrace
De Eusebius Duckrace is een ludieke race waarin duizenden rubberen badeendjes – getooid met zonnebril vanwege het ongetwijfeld mooie weer – een waterweg afzwemmen. De eendjes die als eerste over de finish komen winnen mooie prijzen voor hun adoptie-ouders. De Duckrace wordt een heel spektakel voor jong en oud, ook omdat er voor, tijdens en na de race van alles te doen is op de kade langs het raceparcours. De race is nu verplaatst naar 10 mei 2015 en de opbrengst is bestemd voor restauratie en onderhoud van de Eusebius. Het is de bedoeling dat het evenement in de toekomst jaarlijks gehouden wordt.
 
Veiligheid voor het milieu extra borgen
Sinds de actie van start ging waren er kritische geluiden over het risico van achterblijvend plastic in de Rijn. Directeur de Jong: “We begrijpen heel goed dat mensen zich zorgen maken. Het racetraject wordt afgezet met waterkeringen zodat eendjes niet vrij de Rijn op kunnen en zij belanden uiteindelijk in een fuik, waaruit ze opgevist kunnen worden. De verplaatsing geeft ons de mogelijkheid om nog eens extra te testen en te controleren dat we absoluut veilig en milieuvriendelijk een waterweg kunnen bevaren.”
Vragen
Mensen die al een eendje hebben geadopteerd doen gewoon mee in 2015. De stichting geeft aan dat men echter altijd contact op kan nemen wanneer er vragen zijn of wanneer men een geadopteerd eendje wil teruggeven. meer informatie: www.eusebius.nl
Lees ook:
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden