Burgers’ Zoo sterkste merkreputatie Nederlandse dierentuinen

Foto:

Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem is de meest populaire dierentuin in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Hendrik Beerda Brand Consultancy. Als dagattractie scoorden alleen de Efteling en het Anne Frank Huis beter. De Arnhemse dierentuin reageert trots op de uitslag.

Uit het onderzoek, gehouden onder 1.250 Nederlanders, blijkt dat Koninklijke Burgers’ Zoo in 2013 van dagattracties met de sterkste reputaties op de derde plaats is geëindigd. Alleen de Efteling en het Anne Frank Huis scoorden beter. Beide dagattracties bezetten in 2012 ook de eerste en de tweede plaats, de Arnhemse dierentuin maakt een sprong vanaf plaats acht. Volgens de onderzoekers is de stijging mede te danken aan de vele aandacht op televisie voor Burgers’ Zoo. In 2013 vierde het Arnhemse dierenpark ook haar 100-jarige jubileum en ontving het predicaat Koninklijk. Dit jaar is een volledig nieuwe huisstijl en positionering gelanceerd.
Van Hooff: “Goede kwaliteit dierentuinen”
Opvallend is dat in de top 10 van dagattracties maar liefst zes dierentuinen genoteerd. Directeur Alex van Hooff is daar niet verbaasd over: “Nederland heeft kwalitatief gezien hele goede dierentuinen. De Nederlandse dierentuinsector neemt een voortrekkersrol in Europa in. Doordat de leden van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD)  al decennialang intensief met elkaar samenwerken, delen we heel veel kennis en heeft elk park bovendien zijn eigen unique selling points ontwikkeld.” 
Ontdekkingsreizen
Burgers’ Zoo staat internationaal bekend om de zogenaamde ‘ecodisplays’: nauwkeurig vormgegeven grootschalige natuurgebieden waar dieren zo vrij mogelijk leven en de bezoeker als het ware op een ontdekkingsreis door de natuur gaat. Zo is Burgers’ Bush het grootste overdekte tropische regenwoud van Europa (1,5 hectare), Burgers’ Desert (0,75 hectare) de grootste overdekte rotswoestijn ter wereld en Burgers’ Ocean het grootste koraalrifaquarium van Nederland (8 miljoen liter water).
burgerszooarnhemnieuwssvenhans20140711-8
Foto © Sven Hans
Eigen televisieprogramma’s
De afgelopen jaren is Burgers’ Zoo veel op televisie geweest met eigen programma’s. Dit jaar zendt RTL 4 wekelijks het programma Burgers’ Zoo Natuurlijk uit. Ook van het kinderprogramma Burgers’ Zoo & Waarom zijn inmiddels vijf seizoenen verschenen bij Telekids (RTL 8). In deze programma’s krijgen kijkers een goede indruk van het reilen en zeilen voor en achter de schermen van een modern dierenpark.
Onderzoek
Hendrik Beerda Brand Consultancy probeert met onderzoek het merk-denken in organisaties over te brengen. Uit het gehouden onderzoek naar dagattracties blijkt dat dierentuinen steeds populairder worden, in de top tien staan zes dagattracties die zich in de dierenwereld bevinden. De Efteling blijkt het favoriete dagje uit, musea scoren goed als leerzame attractie en Walibi wordt gezien als de meest stoere.
Foto header: Adelaarsrog in Burgers’ Ocean (foto: Theo Kruse/Koninklijke Burgers’ Zoo)
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden