Ruim 550.000 bezoekers voor Openluchtmuseum in 2018

Foto:

Het Nederlands Openluchtmuseum ontving in 2018 ruim een half miljoen bezoekers. Daarmee kijkt het museum terug op een succesvol jaar.

2018 was een enerverend jaar voor het museum. Na een ingrijpende reorganisatie in het voorjaar startte Teus Eenkhoorn in juni als nieuwe directeur. Eenkhoorn zette een nieuwe, ambitieuze koers in.

Canon van Nederland
Het museum zoekt een constante balans tussen heden en verleden. Dat uit zich onder andere in de Canon van Nederland, waarbij de context van de Nederlandse geschiedenis ook geplaatst wordt in de tijd van nu. Periodes uit de Nederlandse geschiedenis worden zowel in het museumpark getoond als in het ‘binnenmuseum’. Ook de samenwerking met netwerkpartners wordt steeds belangrijker voor het Openluchtmuseum.

Thema 2019
Het jaar 2019 heeft als thema ‘Gruwelijk lekker!’ Binnen dat thema passeren smaken, geuren en eetgewoontes door de eeuwen heen de revue. Daarnaast worden in 2019 eerste stappen gezet om de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog en de stedelijke ontwikkeling van Nederland een plek in het museum te geven. Ook wil het museum een historische vakantiewoning uit Warnsveld, waar in de oorlog onderduikers zaten, in 2020 aan het publiek te tonen.

Nominatie
Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is het grootste museum buiten de Randstad met jaarlijks ruim 550.000 bezoekers. Het museum vangt de geschiedenis van Nederland door de bezoeker mee te nemen binnen 44 hectare langs authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. Vanaf september 2017 heeft het museum de Canon van Nederland geopend; een indrukwekkende tentoonstelling waarbij de bezoeker wordt getrakteerd op de vijftig Canonvensters uit de Nederlandse geschiedenis.Het Nederlands Openluchtmuseum is onlangs bovendien genomineerd voor ‘Museum of the Year Award 2019’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden