Bezoekersaantallen Focus Filmtheater boven verwachting

Foto:

Filmtheater Focus, dat in mei verhuisde naar het Audrey Hepburnplein, ontving in 2018 bijna 111.000 filmbezoekers. Dat was ruim ruim 40.000 meer dan het jaar ervoor.

Verwacht wordt dat dit aantal in 2019 alleen nog maar zal stijgen. Het filmtheater is ontzettend blij met het resultaat en ziet uit naar een volledig jaar in het nieuwe pand. Met vijf filmzalen, een openluchtzaal op het dak en een eigentijds café-restaurant zijn er in het nieuwe Focus veel mogelijkheden voor een veelzijdige programmering voor een divers publiek.

Best bezochte films

De best bezochte film van 2018 was Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, winnaar van twee Oscars, vier Golden Globes en een reeks andere belangrijke filmprijzen. Minder vanzelfsprekend is de Deense thriller Den Skyldige op een welverdiende tweede plaats. Het is bijzonder dat een kleine Deense productie van een debuterend regisseur, opgenomen in slechts dertien draaidagen, zo veel bezoekers heeft weten te trekken. De derde plaats is voor Bradley Coopers regiedebuut A Star is Born, met Lady Gaga in een van de hoofdrollen. In de top tien bevinden zich verder twee films die momenteel nog te zien zijn in Focus: The Wife, met een geweldige Glenn Close, en het beeldschone Poolse drama Cold War, de grote winnaar van de European Film Awards.

De  top tien van 2018:

  1. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
  2. Den Skyldige (The Guilty)
  3. A Star is Born
  4. The Post
  5. Lady Bird
  6. Blackkklansman
  7. The Wife (nog te zien)
  8. Cold War (nog te zien)
  9. Girl
  10. Todos lo Saben

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden