Momentje Arnhem: Bert

In ‘Momentje Arnhem’ benaderen wij opvallende of bijna onzichtbare, en andere interessante mensen, in de hoop ze te mogen verleiden tot een geïllustreerd interview, hopende dat ze ons willen verrijken met een glimp van hun leven. Onderhoudende verslagen die illustreren dat ieder mens een deur opent naar een andere wereld.

Naam:Bert van der Veen
Status: Alleenstaand
Studie: Mulo, opleiding Marketing Nima A en B
Beroep: Marketing Manager
Huidige werkzaamheden:
Bert heeft geen vaste betrekking en is wel werkzaam als vrijwilliger bij een buurtkrant. Binnenkort start hij een opleiding tot journalist.
Beroepsmatige toekomstvisie/toekomstwens:
Bert geeft aan, beroepsmatig nog veel te kunnen betekenen voor startende ondernemers en ze op weg te kunnen helpen in de complexe wereld van zaken doen. Ook wil hij zich meer in gaan zetten voor het ouderen welzijnswerk, deels ook uit eigen belang omdat hij straks niet wil verpieteren op zijn kamertje van 3 bij 3.
Persoonlijke toekomstvisie/toekomstwens?
Na zijn jarenlange verblijf in 10 landen, zou hij daar eigenlijk een boekje over open willen doen. Daar denkt hij sterk over na. Daarnaast is hij een dierenliefhebber en ziet hij zich met zijn honden, kippen en alles wat er zo nog bij kan, op een rustige warme plek ergens bezig zijn met het volop genieten van het leven.
drha8ew0lkcpaqwk7hid9e5hi
Hobbies: 
Bert moet altijd weten waar welk land of plaats te vinden is op deze planeet, topografie dus. Hij heeft altijd al de wereld willen zien, vandaar zijn trek naar het buitenland. Verder leest hij graag over allerlei wetenswaardigheden, met name over de mens in het algemeen. Documentaires over mens en dier volgt hij op tv en hij is een krantenliefhebber. Puccini is een van zijn favorieten op klassiek gebied en verder timmert, verft , knutselt en kookt hij graag.
Passie:
Andere culturen proeven en ontdekken. “Zomaar zit je met een Cypriotische schaapsherder, zonder de taal te spreken, op een steen in het Troodos gebergte samen te genieten van alles om je heen.” Of de keer dat hij in de tropen op het eiland Antiqua werd uitgenodigd door een voor hem totaal onbekende familie, om mee te gaan vissen zonder hengel maar met een simpel draadje en een tak van een boom. Gastvrij werd door Big Mama de gevangen lekkernij ‘s-avonds opgediend.
jsgol57qudwkgy458z3b6juud
Lievelingsgerecht:
Het zijn er een paar. Simpel maar heerlijk. Opgebakken stamppot wortelen met spekjes; rode bieten met kruimige aardappelen, gesnipperde ui en zachte jus; en nasi met saté, altijd met sla geserveerd. Als tussendoortje een kiwi, rode paprika en tomaat. Het nagerecht, potpourri van peer, banaan, sinaasappel en zelf gesneden ananas met kwark.
Muziek:
1 Puccini/Nessun Dorma/ aria uitTurandot /
“Pure emotie.”
2 Barbara Streisand/ The way we were /
“Zuiver, rein in tekst, zang en muziek.”
3 Status Quo/ whatever you want/
“Heerlijk jeugdsentiment.”
Films:
1 Out of Africa/Meryl Streep
“Haar gecompliceerde leven in de film raakte mij, daarnaast ben ik stiekem verliefd op deze vrouw.”
2 Dances with wolves/Kevin Costner/
“Het onderwerp en de prachtige muziek maakt deze film compleet.”
3 Speed/Sandra Bullock/
“Adembenemende actiefilm en nog wel met mijn favoriet Dennis Hopper.”
Boeken:
1Tomas Ross/ het meisje uit Buenos Aires/
Het onderwerp heeft te maken met het Nederlands voetbal elftal uit 1978 en het prachtige Argentijnse jonge meisje Carmen.
2 Arendsoog en Witte Veder/
Spannende jongensboeken over Indianen van Johannes Nowee.
3 De wereldatlas, geen boek maar reuze interessant. “Ben niet een echte boekenwurm, lees wel graag magazines.”
jpogpae5jejr0zvb9sh8zzsuz
Wie of wat is er op dit moment voor jou belangrijk?
Belangrijk voor mij is het geloof in de mens in het algemeen.
Waarom?
Ik kan het maar niet begrijpen en bevatten wat we elkaar aandoen als mensheid. Kijk om je heen en je merkt het dagelijks. Neem alleen al de wereldpolitiek, de gezondheidsproblematiek wereldwijd, het ondermijnen van normen en waarden en vergaande vernietiging van geloofsovertuiging gepaard gaande met oorlog. Dit kan zo niet doorgaan. De verantwoordelijken moeten drastisch ingrijpen om te voorkomen dat we verder in het moeras verdwijnen. Belangrijk voor mij is dat ik hoop op een grote ommekeer en ik vertrouw uiteindelijk dan maar op het menselijk verstand en vermogen.
Als je een boodschap mocht formuleren, wat zou dat dan wezen?
Vooral de consequenties overzien bij beslissingen van de wereldleiders waar wij allemaal van afhankelijk zijn als nietig onderdeel.
Heb je verder nog iets dat je met de lezer wilt delen?
Ik zou graag ruilhandel terug zien. Het maakt het leven veel aangenamer, makkelijker en socialer. Ik doe iets voor jou en andersom.
Fijn dat je aan dit interview meedeed Bert. Bij dezen mag je op je eigen ingegeven manier deze column afsluiten.
Auteur en foto’s: Rick Herrera
http://www.youtube.com/watch?v=l50Fp4l1fCk
STATUS QUO – Whatever you want.
yf571yfnljmqo2y6u84q0ip69
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen