“Hulp aan kinderen van gedetineerden schiet tekort”

Foto: Arnhem.nieuws

PvdA Arnhem wil van het college weten op welke manier de hulp aan kinderen van gedetineerden geregeld is. Uit een onderzoek van de landelijke fractie bleek ruim een jaar geleden dat deze hulpverlening ernstig tekort schoot. Naar nu blijkt, is er nog niet veel veranderd.   

In het onderzoek van de landelijke fractie van de PvdA werd vorig jaar aan 55 gemeenten gevraagd of zij wisten hoe ze moesten omgaan met de hulpvraag van een moeder die de gevangenis in zou moeten. Slechts in één gemeente bleek dit goed geregeld. Het kabinet kondigde hierop aan met maatregelen te komen. Bij een inventarisatie bijna twee later blijkt dat het nu bij twee gemeentes is geregeld. In deze gemeentes wordt doorverwezen naar een speciale hulpverlener, één van de aangekondigde maatregelen. 
Kwetsbare groep
Volgens de PvdA is de aangewezen persoon om te helpen, de gemeentelijke coördinator die zich bezighoudt met de begeleiding van (ex) gedetineerden. Elke gemeente heeft in principe zo’n coördinator, maar die blijkt niet bekend bij de collega’s. De fractie in Arnhem wil weten op welke manier er in de gemeente met deze kwetsbare groep omgegaan wordt en stelt daarom vragen aan het college van B&W. 
“Kwetsbare kinderen mogen niet het slachtoffer worden van hun gedetineerde ouders”, vindt PvdA raadslid Marilyn A-Kum. “Het is dan ook zorgwekkend dat er binnen veel gemeenten niets geregeld is om deze groep, zowel ouder(s) als kind, goed te begeleiden bij hun hulpvraag.”
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen