Spiritueel Café Arnhem: Inzicht in ADHD en ADD

In Spiritueel Café in Theater Het Hof in Arnhem wordt dinsdag 14 oktober om 20:00 uur een lezing gegeven die er inzicht in geeft hoe je ADHD en ADD kunt bekijken vanuit systemisch en spiritueel oogpunt. Deze lezing wordt verzorgd door Ineke Gorter.

De lezing zal antwoorden geven op vragen als welke handvatten staan er tot onze beschikking om onszelf te worden met ADHD of ADD, welke rol speelt ADHD en ADD als we het hebben over overlevingsmechanisme, wat is de impact van ons systeem van herkomst op ADHD en ADD, waar hangt onze ziel uit, wie is het die ons lichaam bewoont en hoe komen we thuis bij onszelf, ook in de dagelijkse dag.
Onderzoek 
Ineke Gorter is zelf ervaringsdeskundige (ADD) en is door haar werk als coach/therapeut steeds dieper op onderzoek gegaan naar welke aspecten er een rol spelen in het leven van de mens met ADHD en ADD. Wat zijn de mogelijke oorzaken, wat is de reden, wat levert het op? Zie je ook de positieve kanten en kun je het hele pakketje van wie jij bent accepteren? Kun je ook nog lachen om jezelf als je aan het eind van de dag de niet uitgepakte boodschappen terug vindt op de koelkast omdat de hond je vrolijk kwispelend gedag kwam zeggen?
Overleven
Regelmatig ziet zij in haar praktijk dat ADHD en ADD is ontstaan vanuit een overlevingsstrategie, in antwoord op de mogelijkheden en onmogelijkheden binnen het gezin van herkomst. De symptomen die we ADHD en ADD zijn gaan noemen kwamen toen ‘goed uit’, zo konden we overleven, de kwetsuren dragen en er het beste van maken voor onszelf. Daarmee hebben we getracht onze verlangens toch vorm te geven, eventueel met risico van afwijzing en buitengesloten worden/raken. Het drama dat daarop volgt is dat wij onszelf van binnen blijven afwijzen en zo steeds verder van onze eigenheid en kern komen te staan. 
Waarde
In het leven gaat het er altijd om of je antwoord weet te geven op jouw ‘lot’ en plaats wilt maken voor je ware Zelf en Ziel, zodat je met plezier kunt leven. Hoe kun je worden wie je bent? Hoe kun je, ondanks het anders zijn in de ogen van anderen of jezelf, toch zijn wie je bent en jezelf neerzetten.? Wat is jouw specifieke waarde die jij meebrengt in dit leven en welke lessen heb je te leren? Die hele zoektocht gaat over zingeving.
Informatie en reserveren
Het theater heeft een eigen bar, zodat er in de pauze en na afloop, onder het genot van een hapje en drankje, over de lezing nagepraat kan worden. De avond start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 15,00 inclusief koffie of thee bij aankomst en hapje na afloop, contant te voldoen bij de kassa. Reserveren: [email protected] of telefonisch: 06-49954032.
  
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen