55Plussers improviseren toekomst in nieuw project

Kunst 55+ start begin november met een splinternieuw project: “Improviseer de toekomst”. Middels dit project wordt ouderen een platform geboden om zich uit te spreken over dat wat hen bezig houdt in de wereld van nu en die van hun toekomst. Op 5 november start het project met een kennismakingsbijeenkomst. 55Plussers die houden van theater en fotografie, en het leuk vinden zelf te improviseren en dat met anderen te delen, kunnen zich hiervoor aanmelden.

Tijdens het project, bestaande uit een kennismakingsbijeenkomst  en 12 project bijeenkomsten gaan de deelnemers improviseren over het thema “toekomst”:  Hoe ziet die er voor mij en mijn naasten uit? Wat zijn mijn plannen? Hoe hou ik zelf de regie over mijn leven? Hoe ga ik om met de enorme veranderingen die er gaande zijn in zorg en welzijn? Hoe zie ik de toekomst van mijn kinderen? In een setting zoals we die kennen van het televisieprogramma “de vloer op” wordt in kleine groepjes geïmproviseerd over thema’s die te maken hebben met het onderwerp onder leiding van professionele theaterdocenten. Daarnaast worden er foto’s gezocht die illustratief zijn bij de scenes, onder leiding van een docent fotografie.
Uiteindelijk ontstaat zo een voorstelling die begin 2015 gespeeld zal worden op diverse locaties voor kwetsbare ouderen en voor betrokken professionals uit kunst, cultuur en welzijn. De artistieke leiding is in handen van Nelleke Verweij en Fabiënne Belleflamme, docenten theater. 
Datum gratis kennismakingsbijeenkomst: woensdag 5 november, 10.00u – 11.30u, locatie Rozet; Start projectbijeenkomsten: woensdag 12 november, 10.00u – 11.30u, locatie Rozet; Aanmelden kan via de site van Kunstbedrijf Arnhem: www.kunstbedrijfarnhem.nl
Kosten: voor 12 bijeenkomsten van 1,5 uur  € 35,- inclusief BTW. In overleg betalingsregeling op maat mogelijk. Met Gelrepas 50% korting 
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Fonds voor Cultuurparticipatie, de ouderenfondsen  RCOAK en Sluyterman van Loo, het VSB fonds en de Rabobank.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen