ICTKeurmerk, APK voor je computerapparatuur

Foto:

Slachtoffers van internetfraude, zoals bij internetbankieren, worden veelal geconfronteerd met het feit dat de schuld bij hen gelegd wordt omdat de beveiliging van pc of laptop niet voldoende was. Dit is moeilijk te bewijzen. Met het ICT Keurmerk kan dit wel.

Brancheorganisatie ICTWaarborg heeft een ICTKeurmerk opgezet. Het keurmerk is een reactie op de nieuwe regels die de banken begin dit jaar introduceerden voor veilig telebankieren. Middels deze keuring kan slachtoffers van fraude bij internetbankieren niet worden verweten dat zij nalatig zijn geweest. Het is bedoeld om mensen die slachtoffer worden van fraude bij internetbankieren een wapen in handen te geven als banken moeilijk doen over een schadevergoeding. 
Keuring
Het keurmerk wordt enkel en alleen uitgereikt door erkende Keurmeesters. Door middel van een checksysteem en een keuringsrapport wordt je apparatuur gecontroleerd en waar nodig geüpdatet. Na afloop van de keuring krijg je het keuringsrapport, een certificaat en het boekje ‘Thuis veilig internetten’. Hierin staan bruikbare tips en checklisten, zodat je veilig gebruik kan blijven maken van je apparatuur.
Thuis in Computers uit Arnhem is nu een van de vele landelijke Keurmeesters die een ICTKeurmerk mag verlenen. Kijk voor meer informatie op: www.thuisincomputers.nl of mail: [email protected]
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen