Groots eerbetoon aan Arnhem veteranen

Foto:

Zondagmiddag 21 september staat de Arnhem veteranen een groots eerbetoon te wachten in Oosterbeek. Ruim tweehonderd acteurs en figuranten ondersteund door de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht en de Politie BigBand Oost Nederland zorgen voor een muziekspektakel.

Bij het Airborne Museum in Oosterbeek start om 13.15 uur het programma met een optreden van de Massed Pipes & Drums RBL (80 personen), de Band of the Parachute Regiment uit Engeland en Ierse en Celtische Dansers. Om 14.00 uur is er een fly past van historische vliegtuigen (Spitfire, P51, Yak C-11) en direct daaropvolgend worden de Arnhem veteranen in jeeps in een defilé door de aanwezige toeschouwers binnengehaald. Ter afsluiting volgt om 15.30 uur een vertoning van de film ‘Theirs is the glory’, waarin destijds echte veteranen en Oosterbekers figureerden.
Programmaoverzicht:
1315 uur 
– Mars van RBL Massed Pipes & Drums Band of the Parachute Regiment Highland Dansers
– Celtic Stepfire Ierse Dansers op grasveld bij de Naald
1400 uur 
– Fly past historische vliegtuigen 
– Intocht veteranen 
– Historisch theaterspektakel m.m.v. Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, Politie Big Band Oost Nederland Muziektheaterperformers, (lokale) acteurs en diverse verenigingen
1530 uur
– Vertoning film “Theirs is the Glory”
– Static display van oude voertuigen bij de Naald
De toegang is gratis en het evenement vindt plaats op het grasveld bij het Airborne Museum in Oosterbeek. 
Kijk voor eerder gepubliceerde berichten over 70 jaar Operatie Market Garden in het dossier, link zie onderaan dit bericht.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
schermafdruk-2014-09-15-20
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden