Live tekenaars bij tentoonstelling in Kröller-Müller

Foto: Kröller-Müller

In de maand december tekenen kunstenaars Koosje Koene en Iris Bakker drie weekenden lang live tijdens de tentoonstelling Het leven getekend in het Kröller-Müller Museum. Ze geven tips en tricks voor nog meer tekenplezier.

Het leven getekend toont 150 werken op papier uit de rijke collectie van het Kröller-Müller Museum. Daarbij zijn veel veel werken die nog nooit het daglicht hebben gezien.

Snelle krabbels

In de tentoonstelling ‘Het leven getekend’ zijn veel zelden getoonde tekeningen, pastels en aquarellen te zien. De werken geven je een inkijkje in het leven in de late 19de en begin 20ste eeuw, van 1850 tot 1950. Die tonen het alledaagse leven in al zijn facetten met werken van Jozef en Isaac Israels, Jan Toorop, George Breitner, Piet Mondriaan, Pablo Picasso, Paul Signac, Odilon Redon en Georges Seuratx. Van snelle krabbels in schetsboekjes en eerste aanzetten tot schilderijen tot in detail uitgewerkte pastels en aquarellen. De tentoonstelling is te zien tot en met 19 januari.

Tekendagen met tips en tricks

Wil je inspiratie opdoen of ben je benieuwd naar de aanpak van een professional? Kom dan naar onze Tekendagen en ontmoet kunstenaars Koosje Koene en Iris Bakker. Zij tekenen live en geven tips en tricks voor nog meer tekenplezier.

Tekenboek

Bij deze tentoonstelling is een Tekenboek verschenen met twaalf uitdagende opdrachten en leuke tekentips. Het Tekenboek is verkrijgbaar in het museum. Op Tekenboek staan tutorials bij een aantal opdrachten uit het Tekenboek.

Data live tekenaars

7 en 8 december van 10.00 – 15.00 uur: Koosje Koene

14, 15, 21 en 22 december van 10.00 -15.00 uur: Iris Bakker

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden