Boris Giltburg speelt pianoconcert Rachmaninov in Musis op 30 november

Foto: Het Gelders Orkest

De Russische pianist Boris Giltburg is terug bij Het Gelders Orkest met het derde pianoconcert van Rachmaninov.

Samen met dirigent Alpesh Chauhan zorgt Giltburg voor een virtuoos concert, waarbij ook Ein Heldenleben van Richard Strauss wordt gebracht. Er zijn concerten in Enschede, Apeldoorn, Utrecht, Doetinchem, Arnhem en Nijmegen.

Gouden combinatie

De Britse dirigent Alpesh Chauhan heeft ook al eerder succesvol voor het orkest gestaan. De pers sprak over een ‘gouden combinatie’. Dat heb je ook wel nodig om de uiterst virtuoze en weelderige orkestmuziek van Richard Strauss op de planken te brengen. Daar is Ein Heldenleben geen uitzondering op. Vol vuur zet Strauss zichzelf neer als een grote held maar wel met een vette knipoog. Als held op sokken strijdt hij tegen betweters, recensenten en probeert hij zijn lieve maar lastige echtgenote te overleven.

‘Beste uitvoering aller tijden’

Pianist Boris Giltburg, een solist van formaat, was in 2013 winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd. Dat deed hij in volle overtuiging met het Pianoconcert nr. 3 van Rachmaninov. Van datzelfde werk maakte hij in 2018 nog een opname in het kader van de complete uitgave van zijn pianoconcerten. Die ontving de vakpers met groot enthousiasme als ‘de beste Rachmaninov 3 van de 21e eeuw en misschien wel de beste aller tijden.’ Dit concert wordt gezien als het meest prestigieuze pianoconcert ooit geschreven.  Een uitstekende gelegenheid om met die prestatie opnieuw luister bij te zetten.

Voor meer informatie

De Pianoconcert nr. 3 van Rachmaninov en Ein Heldenleben van Richard Straussconcerten vinden plaats in Musis, zaterdag 30 november 20.00 uur. De inleiding is om 19.00 uur.

Toegang € 20,00 – € 57,00.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten: www.hetgeldersorkest.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden