3 november uitreiking Jeugd Cultuur Award 2019

Foto: Jeugdfonds Sport en Cultuur

De tweejaarlijkse Jeugd Cultuur Award is een initiatief van Rozet en Jeugdfonds Cultuur Arnhem. Tijdens de feestelijke Award Show op zondag 3 november wordt bekend gemaakt welke projecten in de prijzen vallen.

De Jeugd Cultuur Award is bedoeld voor het beste Arnhemse kunst- en cultuurproject gericht op activiteiten voor jeugd van 4 tot 18 jaar. Naast de award-uitreiking zijn er optredens van winnaars uit de voorgaande edities én laten de genomineerde projecten van deze editie zich zien. Verschillende projecten streden om een prijs voor het beste initiatief en inwoners van Arnhem stemden op de kandidaten.

Genomineerden

De genomineerden zijn:
1. Krista Burger met Kinderkunst Festival Kunsmake 2019
2. Ruben Chi Verhoeven met SoulCypher
3. Marije Tangelder met Theater Koppig
4. Nicole Vervloed met De Broekies van Muziektheater De Plaats
5. Mike Hoose met KinderWijkTeam

Prijzen

Rozet en Jeugdfonds Cultuur Arnhem organiseren de Jeugd Cultuur Award dit jaar voor de derde keer. (zie de berichten en aftermovie van de vorige editie).

De winnaar van de eerste prijs ontvangt een bedrag van €750,-. De tweede en derde prijs-winnaars krijgen ieder €250,-. Het bedrag kan worden besteed aan het uitbouwen van het initiatief. Daarnaast wil de gemeente met de Jeugd Cultuur Award een stimulans geven aan het netwerk van de projectleider. Ook is de prijs een waardering voor alle inspanningen. Naast een juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt waar Arnhemmers massaal op hebben gestemd. Deze prijs bedraagt € 350,-.

Voorwaarden

Wat betreft de juryprijs wordt er op vier belangrijke pijlers gelet:
– het project vindt plaats in een Arnhemse wijk en past bij de leefwereld van de jeugd (wijkgericht)
– het initiatief stimuleert de creativiteit, talenten en/of culturele interesse van de jeugd (artistiek)
– de activiteit heeft een duurzaam karakter in de wijk en betrekt bij voorkeur wijkgenoten (participatief)
– de wereld van jeugd (die soms lastig toegang heeft tot culturele initiatieven) is vergroot door het project (vernieuwend)

Waar en wanneer

De award-uitreiking vindt plaats in Rozet, Kortestraat 16, op de 3e verdieping. Op zondag 3 november van 14.00 tot 15.15 uur.

Op de foto de winnaars van de publieksprijs van 2017: Zuid aan Zee.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden