Presikhaaf grootste stijger op ranglijst schone winkelcentra

Foto: gemeente Arnhem

Een mooie opsteker voor Arnhem: een prijs voor Winkelcentrum Presikhaaf. Volgens Nederland Schoon is Winkelcentrum Presikhaaf de grootste stijger als het gaat om schone winkelcentra.

Bezoekers gaven het winkelcentrum een 7,5 als rapportcijfer. Een vol punt hoger dan vorig jaar toen het winkelcentrum een 6.5 kreeg. Arnhem klom hierdoor op de ranglijst met schone winkelcentra van plek 31 naar plek 18.

Inzet ondernemers

Wethouder Cathelijne Bouwkamp van Openbare Ruimte mocht de aanmoedigingprijs in ontvangst nemen. Zij benadrukte dat de prijs vooral te danken is aan de inzet van alle ondernemers en Arnhemmers die bijdragen om Arnhem schoon te houden. De bos bloemen gaf de wethouder dan ook door aan Alie Sijtsma, die de stichting Arnhem Schoon heeft opgericht. Met deze stichting ruimt ze samen met vele vrijwilligers en ondernemers het zwerfafval in de stad op.

Bewoners

Ook de ondernemers en bewoners van de binnenstad kregen en pluim van de wethouder, omdat zij de afgelopen periode ook vol inzetten op een schone en leefbare binnenstad.

Meer informatie en vergelijkingen tussen winkelgebieden in Nederland is te vinden op de website van Nederland Schoon.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden