Malburgse moeders staan op tegen radicalisering

Foto: Arnhem Nieuws

De afgelopen maanden leerden twaalf moeders uit Malburgen wat zij kunnen doen tegen radicalisering onder jongeren. Op 1 november ontvingen zij van burgemeester Marcouch het certificaat van Oumnia Works.

In de cursus leerden zij signalen te herkennen voor het afglijden en radicaliseren van jongeren.

Verantwoordelijkheid ouders

Burgemeester Marcouch: “Ik zet alles op alles om radicalisering aan te pakken. Onderdeel van de aanpak is het voorkomen dat onze Arnhemse jongeren afglijden en ge├»nfecteerd raken met gewelddadig gedachtengoed. Dat begint thuis. De verantwoordelijkheid ligt primair bij de ouders. Met deze training helpen we de ouders radicalisering te herkennen en leren we ze wat ze kunnen doen.”

Verloren aan IS

De betrokkenheid, bereidheid en het verantwoordelijkheidsgevoel van deze moeders is groot. Ze willen hun kennis en vaardigheden ook inzetten voor de gemeenschap. Burgemeester Marcouch: “Wanneer een kind radicaliseert dan slaat dat in bij een gezin. We kennen te veel families in Arnhem die een kind hebben verloren aan IS. Zij verliezen hun kind en leven daardoor in droefenis. De moeders die meedoen aan de training staan op tegen het gevaar en kunnen andere ouders helpen die worstelen met hun kinderen. Dat maakt deze moeders een voorbeeld, ambassadeur en een bondgenoot in de strijd tegen radicalisering.”

Tweede groep

De training richt zich op de moeders omdat zij een belangrijke bontgenoot zijn en als geen ander in staat zijn om vroegtijdig signalen te herkennen en hun kind te beschermen tegen afglijden. Binnenkort start een tweede groep moeders in Presikhaaf.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden