Eerste namen Free Your Mind 2015

Foto:

Op 6 juni 2015 staat in hartje Arnhem de twaalfde editie van het Free Your Mind Festival op het programma. Het is daarmee één van de oudste dancefestivals in Nederland. De organisatie maakte vrijdag de eerste namen bekend.

Het festival wordt gehouden op de Stadsblokken en de karakteristieke toren van de Eusebiuskerk en de legendarische John Frost Brug zijn onderdeel van het decor. Deze brug kenmerkt ook meteen de historische waarde van het terrein waar Free Your Mind plaatsvindt. In de Tweede Wereldoorlog was dit namelijk de plek waar de slag om Arnhem heeft plaatsgevonden. De naamgeving van het festival is ook niet los te zien van deze historische gebeurtenis.
Namen
De Welshman Jamie Jones is één van de grootste namen in de dance scène van dit moment. Op 6 juni staat hij in Arnhem op FYM. Ook het Canadees techno-duo Art Department, Route 94, Wankelmut, Guy J., Andre Galluzi, Pig & Dan, M.A.N.D.Y. en Butch staan op de Stadsblokken. Uit eigen land zijn de Arnhemmer Franky Rizardo, Sluwe Vos en Joop Junior vastgelegd. Meer namen worden later bekend gemaakt.
Vrijheid 
Free Your Mind viert ieder jaar de vrijheid uitbundig. De theatrale en ludieke elementen, die dit jaar een prominente plek kregen op het festival, keren in 2015 zeker terug. Terug van weggeweest is een podium onder de John Frost-brug, wat door zoveel festivalgangers gemist werd bij de vorige editie. Ook qua programmering is Free Your Mind heftiger dan in de afgelopen jaren. 
Breed programma
Het festival werd beroemd vanwege de sterke underground/techy programmering en is klaar voor een grootse terugkeer in de arena van hoogwaardige festivals. Liefhebbers van harde en minder harde techno, alsmede deephouse fans zullen zéker aan hun trekken komen. Qua programmering gaat Free Your Mind zich weer ouderwets meten met soortgelijke festivals in Nederland en daarbuiten.
Voorverkoop 
De eerste (zogenaamde Blind Bird-) tickets zijn al uitverkocht, de tweede fase, de Early Birds, gaan nu in de verkoop. De prijs van de Early Bird Tickets is slechts 28 Euro. De Regular Ticket zal 38 Euro gaan kosten. De tickets zijn het eenvoudigst verkrijgbaar via de Facebook-pagina van Free Your Mind:
https://www.facebook.com/freeyourmindfestival
Op de foto: FYM in de avond tijdens een voorgaande editie (foto: FYM)
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen