Twaalf uur feest op Stadsblokken Arnhem

Foto:

Op zaterdag 7 juni gebeurt het aan de rand van de Rijn in Arnhem: Free Your Mind. Ook het randprogramma van het festival laat niets te wensen over. Muziek, gezichten in de verf, vuurspuwers tegen een achtergrond van graffiti, frietkot en live getekende gedichten.

De techno-liefhebber komt helemaal aan zijn trekken als onder meer de Britse Surgeon de XT3-stage kaal schuurt met zijn minimal techno. Arnhemmer Franky Rizardo heeft op zijn eigen FLOW-podium grote namen in house gehaald met Dennis Ferrer en Matthias Tanzmann. Bondscoach FeestDJRuud van het nationale feestelftal heeft zijn sterkste team opgeroepen voor de Knaltival-tent, in de spits stelt hij Darkraver op. 
Naast de drie grote podia ligt op Free Your Mind Festival de nadruk op vijf stages die gehost worden door regionale collectieven. Voor diggers van underground house en techno (Barre Tijden), urban en drum & bass (Waalhalla), dub en roots-reggae (King Shiloh Soundsystem), deephouse (Deventer Dub Sessions) en tech-house met live dans (Panama pres| Adumu Live).
 
NAAR DE KUNSTENAAR
Als fuifnummer naar een festival gaan en als volleerd kunstenaar thuis komen. Bereid de buurt maar vast voor, want die graffiti workshop van illustrator Eltejem móét thuis wel een vervolg krijgen. Kleinere kunst is er ook. Na de pinpas en goeie zin is het belangrijkste item in je bagage toch echt de zonnebril. Als je ‘m vergeet is het niet erg, dan kun je aan de slag bij de stand van de Confetticlub. Zonnebrillen worden zonniger met haar en jouw versieringen. Als het je echt te heet wordt, dan kun je waaieren, uiteraard met een zelf gecustomizede waaier.
 
EEN HOOP THEATER
Hordes mensen swingend met een neonhoepel, dat levert sowieso bewogen foto’s op. De meisjes van Fluorize helpen je heupen graag uit de bebouwde kom. De Oscar voor Beste Bijrol gaat naar Troubamour dit jaar. Deze theatermakers halen je dierlijke instincten naar boven, zodat je daarna weer beestachtig kunt feesten. Of eerst nog even een gedicht tot je nemen? Dat is dus echt heel gaaf als het live getekend wordt door Menah, die de rest van het jaar live visuals doet bij concerten. Stilte aub! Je loopt nu in de silent comedy. Dat is zeg maar silent disco, maar dan met komische verhalen om te lachen.
 
OFF-LIJN
Met zoveel lachende mensen op de vierkante meter kan het bereik van je telefoon wel eens tegenvallen. Niet erg, want wíé gaat er nou whatsappen op zo’n dag?! Als je zo nodig iets wil delen, doe het dan bij de You’ve Got Mail-stage. Daar kun je een postdoosje versieren en ‘on-lijn’ plaatsen. Met een beetje geluk krijg je een leuk mailig gesprek. Bijvoorbeeld met die ene griet die zo mooi geschminkt is. O wacht, dat is bijna iedereen die bij Nachtkristal is geweest voor een extra kleurtje. ’s Avonds bestaat het lust voor je oog uit vuurspuwers op het strandje aan de Rijn.
 
FRIET & COCKTAILS
Friet! Wie is er niet nuchter mee geworden? Bij het Friethoes weten ze van een (biologische) aardappel een ware delicatesse te maken, in zo’n romantische puntzak, jawel. Je kan ook uit het vuistje eten bij, ehh, Uit Het Vuistje. Lekkere lokale liflafjes gelardeerd met kimchi, een gegarandeerd een feestje op je tong. Voor een tussendoortje móét je echt even langs de groene caravan van Tasty Tosti, alles aan hun tosti’s is handgemaakt. Wie foto’s maakt, moet ‘kaas’ zeggen. Het liefst de Brabantse kaas van Just Say Cheese, dat zijn kaasplankjes waar je ‘Cheezus’ tegen zegt. Nondeju wat een culinaire hoogtepunten. Daar kom je pas echt goed van bij met een mojito van NondeSju. Daar krijg je nog een liedje bij geserveerd ook.
 
Tickets: € 28,50; Meer info: www.freeyourmindfestival.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen