Stuk! Een geëngageerde thriller over pesten

Foto:

Theater Het Hof in Arnhem brengt op dinsdag 3 juni drie voorstellingen van Stuk!, een maatschappelijk geëngageerde film over pesten. Regisseur Steven de Jong en de jonge hoofdrolspeelster Jackie van Parijs zijn bij de voorstellingen aanwezig en nemen na de voorstellingen deel aan de Meet and Greet en discussie. Stuk! gaat op maandag 9 juni in première in het Amsterdamse Tuschinski.

Elizabeth (18) heeft het er echt moeilijk mee… Vooral omdat de leukste jongen van het Mercatus College in Rotterdam Alec (19) haar niet ziet staan. Die heeft alleen oog voor de bloedmooie Riley (18). Zo’n meisje dat alles lijkt te hebben. Als de rollen worden omgedraaid is de dood nabij!
Stuk! geeft commentaar op een schrijnende situatie in de leefwereld van jongeren waarin uiterlijk een belangrijke rol lijkt te spelen en pesten aan de orde van de dag is. Stuk! is een asgrauwe film… En een spannende maatschappelijk relevante thriller.
In Stuk! spat het geweld op je af. Haar frustraties leiden tot de complete ontsporing van een tienermeisje. Stuk! geeft stof tot nadenken over onderwijs, opgroeiende jeugd met gescheiden ouders en intens pesten. Veel scholen hebben een pestprotocol, maar als jongeren er niet met ouders en/of leraren over praten blijft het probleem. In Stuk! komen ook thema’s als anorexia, loverboys, verstoorde moeder-dochter relatie, wraak, seksueel misbruik en aandacht of het gebrek daaraan aan de orde.
Meet & Greet en discussie na afloop
Stuk! is een Nederlandse speelfilm van filmregisseur Steven de Jong, gebaseerd op het gelijknamige boek van Judith Visser. Het scenario schreef De Jong samen met Dick van den Heuvel. Steven de Jong en de jonge hoofdrolspeelster Jackie van Parijs, zullen bij de voorstellingen aanwezig zijn om aan de Meet and Greet en de discussie na afloop deel te nemen. Deze Meet & Greet discussie worden geleid door Catalijn Willemsen, actrice en medewerkster van Theater Het Hof. Mogelijk mogen wij ons ook verheugen op de aanwezigheid van schrijfster Judith Visser en eventueel andere leden van cast of crew.
stuk-frans-vriesendorp1
Regisseur Steven de Jong en Jackie van Parijs (foto © Frans Vriesendorp)
De twee vertoningen om 10.30 en om 14.30 uur op dinsdag 3 juni zijn bedoeld voor scholieren van de hogere klassen van het middelbaar onderwijs, zo mogelijk onder begeleiding van docenten. De avondvoorstelling om 19.30 uur is ook voor volwassenen. De toegangsprijzen zijn: € 5,00 voor scholieren en € 7,50 voor volwassenen. (Kijkwijzer heeft de film beoordeeld als voor 16 jaar en ouder)
Zaterdag 19 april was de Nationale Anti-pest Dag. Theater Het Hof zag in de aankondiging van die dag aanleiding om deze thriller naar het theater te halen, zoals het eerder – en met succes – Kenau van Maarten Treurniet in voorpremière bracht. Theater Het Hof en zijn medewerkers zien zichzelf niet als deskundigen waar het om pesten gaat. Wel zien zij het als hun taak om, vanuit een doorvoeld maatschappelijk besef, het publiek unieke voorstellingen als deze voorpremière van Stuk! aan te bieden. 
Dinsdag 3 juni – Aanvang 10.30, 14.30 en 19.30 uur; Entree € 7,50 – Scholieren € 5,00; Reserveren: Tel. 026-3514436 – email: [email protected]
Foto header: Cas Jansen en Yolanthe Schneider-Cabau in Stuk! (foto © Frans Vriesendorp)
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen