Informatie van de gemeente over het coronavirus

Foto: RIVM

De verspreiding van het virus zorgt voor veel vragen. De gemeente Arnhem werkt nauw samen met RIVM en andere betrokken partijen.

In dit bericht leest u hier meer over.

Website van RIVM meest aktueel

Dagelijks wordt er veel informatie verspreid over het coronavirus. Heb je vragen? Bekijk dan de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Hier staat de meest actuele stand van zaken. Het RIVM vult deze informatie dagelijks aan.

Contact met VGGM

De Veilidheids- en Gezondsheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) ontvangt dagelijks rechtstreeks van het RIVM informatie over het coronavirus. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) is goed voorbereid op de uitbraak van infectieziekten zoals het coronavirus. Artsen en verpleegkundigen van het team Infectieziekten werken achter de schermen om de actuele stand van zaken bij te houden en vragen te beantwoorden.
De arts infectiebestrijding van het RIVM volgt de ontwikkelingen en adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie en het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding.

Scholen en kinderopvang

Het coronavirus roept vragen op bij ouders, scholen en andere organisaties. Daarom zijn scholen, kinderopvanglocaties en consultatiebureaus geïnformeerd door de VGGM en het RIVM. Zo hoeven scholen of kinderdagverblijven geen onnodige maatregelen te nemen.

Landelijke informatienummer

De overheid heeft de lijnen opengezet voor alle vragen over corona op het speciale nummer 0800 – 1351.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden