De Matteüs-Junior (8+) door muziektheater De Plaats en Toonkunst

Foto: Musiektheater de Plaats

Muziektheater De Plaats speelt samen met Toonkunstkoor Arnhem de muziektheatervoorstelling De Matteüs-Junior. Een unieke bewerking van de Matthäus-Passion voor jong en oud.

De voorstelling vindt plaats in de Koepelkerk van 12 tot en met 14 maart.

‘Pap, kan het wat zachter?’

Hoofdpersoon in deze voorstelling is Siem, een jongen van elf. Hij heeft een vader die, altijd rond dezelfde tijd van het jaar, plots héél hard muziek opzet. En meezingt. Wat is dat voor muziek? Waar gaat die muziek over? ‘Pap, kan het wat zachter? Ik ben mijn huiswerk aan het maken.’

Wonderlijk verhaal én wonderschone muziek

Een voorstelling over een vader die zijn zoon, aan de hand van de muziek van Bach, het verhaal van de Vader en Zijn Zoon vertelt. Een verhaal over vriendschap, verraad, offer, zondebok, lijden, medelijden en dood. En, tot slot, verrijzenis. Het geheim dat het leven voortkomt uit de dood. Voor iedereen van 9 tot 99 die houdt van een wonderlijk verhaal én wonderschone muziek.

Speellijst

Donderdag 12 maart 18.30 en 20.30 uur
Vrijdag 13 maart 18.30 en 20.30 uur
Zaterdag 14 maart 18.30 en 20.30 uur
De voorstelling speelt in de Koepelkerk aan het Jansplein 60.

Kaarten bestellen

De toegangsbewijzen voor De Matteüs-Junior kosten € 18,50 (volwassenen) of € 12,50 (kinderen tot en met 16 jaar en CJP). Voor houders van een GelrePas zijn de prijzen € 9,00 (volwassenen) of € 6,00 (tot en met 16 jaar). De prijzen zijn incl. 9% BTW.
Bij het bestellen van een jongerenkaart moet je altijd bij ‘opmerkingen’ de leeftijd(en) invullen. Bij het bestellen van GelrePaskaartjes het GelrePas nummer plus de naam van de pashouder invullen bij ‘opmerkingen’.
Klik hier om kaarten te bestellen.

Muziektheater De Plaats

Muziektheater De Plaats is een Arnhems theatergezelschap dat al meer dan twintig jaar muziektheater op locatie maakt. Samen met plaatselijke verenigingen werken we aan voorstellingen over toen en nu. De locatie vormt, samen met de mensen die er leven en leefden, een betekenisvol podium voor de voorstelling. Omdat we op iedere plek werken met lokale orkesten, koren, dansers en acteurs zijn de voorstellingen van De Plaats telkens weer uniek. Door deze manier van werken vertellen we niet alleen ons verhaal, maar brengen we ook samenhang tussen mensen en verschillende werelden teweeg.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden