Pas op voor bemiddelingsbureaus en tussenpersonen bij Tozo

Foto: Pixabay

Diverse gemeenten waarschuwen voor bemiddelingsbureaus en tussenpersonen bij het invullen van Tozo-formulieren. Het blijkt dat bemiddelingsbureaus en tussenpersonen tegen betaling ondersteuning aanbieden bij het invullen van de Tozo-formulieren.

De geboden hulp door deze partijen is doorgaans niet kosteloos.

Niet zonder financiƫle gevolgen

Op dit moment zijn er blijkbaar bedrijven actief die ondernemers tegen betaling hulp bieden bij het aanvragen van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Het betreft specifiek bedrijven die ondernemers gericht hierover benaderen en niet om bekende adviseurs (denk aan belangenverenigingen, accountants, etc.) van de ondernemer. De geboden hulp door deze partijen is doorgaans niet kosteloos en mogelijk niet zonder financiƫle gevolgen.

Gemeente helpt kosteloos

Ook zijn er websites opgericht waar ondernemers tegen betaling formulieren door derden kunnen laten invullen, in de kleine lettertjes staat dat de TOZO hier buiten valt. Je hoeft als ondernemer ook geen extra kosten te maken. De gemeente helpt jou graag bij jouw aanvraag. Daarvoor kun je mailen naar [email protected] of bellen met 0800-1809. Alle hulp met het invullen van formulieren is gratis.
Geen reden dus om in zee te gaan met welk bemiddelingsbureau dan ook.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden