Restafval binnenstad alleen nog in ondergrondse containers

Foto: Gemeente Arnhem

Het inzamelen van afval in de binnenstad van Arnhem is veranderd. Vanaf 5 januari 2020 kunnen bewoners van de binnenstad restafval alleen nog maar in de ondergrondse restafval containers gooien.

De ondergrondse containers kunnen met een afvalpas worden geopend. Heb je geen afvalpas meer? Vraag dan een nieuwe pas aan via de afvalbalie van Suez (openen in Google Chrome).

Afvalwijzer

De inzameling van oud papier en karton en Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken verandert niet:

  • Oud papier moet in de binnenstad iedere woensdagavond tussen 17.00 uur en 18.00 uur aan de straat worden gezet.
  • Het PBD-afval (Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken) wordt tweewekelijks op dinsdagochtend opgehaald. Bewoners kunnen dit in doorzichtige zakken aanbieden op straat tussen 6.00 uur – 7.30 uur.

In de afvalwijzer vind je alle gegevens over het inzamelen op uw adres.

Groente-, fruit- en tuinafval

Het is voor inwoners van de binnenstad nog niet mogelijk om groente-, fruit- en tuinafval gescheiden aan te bieden. De gemeente onderzoekt op dit moment of er verspreid in de binnenstad gft-verzamelcontainers geplaatst kunnen worden. Inwoners kunnen dan op elk moment van de dag gft-afval weggooien met een afvalpas. In ieder geval wordt voor 1 juli 2020, als er een nieuwe vorm van afvalstoffenheffing wordt ingevoerd, de mogelijkheid geboden om gft-afval gescheiden aan te bieden.

Locaties ondergrondse containers

Op deze kaart  ziet u waar de ondergrondse restafvalcontainers staan. De containers zijn redelijk verspreid door de binnenstad om grote loopafstanden te voorkomen, maar het is nog niet optimaal. In de omgeving van de hoofdwinkelstraat, Rijnstraat tot en met de Roggenstraat, staan geen ondergrondse containers. Reden is de beperkte ondergrondse ruimte door aanwezigheid van veel kabels en leidingen. De gemeente onderzoekt op dit moment of hier nog aanvullend containers geplaatst kunnen worden. In januari 2020 informeert de gemeente de wijkbewoners over de resultaten van het onderzoek en de mogelijkheden tot aanvullende container locaties.

Meer informatie

Heeft u vragen of klachten over het ophalen van afval in de binnenstad? Belt u dan naar de SUEZ servicelijn, tel. 0800 366 69 99.

Uitgelicht

Vraag en antwoord containers afsluiten

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen rondom de aankomende sluiting van de ondergrondse containers, de afvalpas en het scheiden van afval.

restafval

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden