Kennismaking bij HAN Engineering en Automotive voor mbo’ers

Foto: HAN

De HAN biedt vanaf vrijdag 31 januari een programma van negen bijeenkomsten aan mbo’ers van ROC RijnIJssel, ROC A12 en ROC Nijmegen. Hierin maakt de student kennis met studeren op het hbo aan de HAN bij de opleidingen van Engineering en Automotive.

Meld je aan voor 28 januari. Bij de eerste bijeenkomst is een brede voorlichting over alle vijf opleidingen.

Welke opleidingen komen aan bod

Alle  vijf opleidingen (zie hieronder) komen kort aan bod zodat je als mbo’er een indruk krijgt van wat je ermee kunt. Na de voorlichting volgt een rondleiding langs de werkplaatsen en laboratoria van de opleidingen.
Automotive
Elektrotechniek en Embedded Systems
Industrieel Product Ontwerpen
Technische Bedrijfskunde
Werktuigbouwkunde

Bijeenkomsten een en twee

Bij de eerste kennismaking op vrijdag 31 januari van 10 tot 12 uur is een brede voorlichting over alle vijf opleidingen. Tijdens deze tweede bijeenkomst op 14 februari van 9 tot 12.30 uur gaat de mbo’er proefstuderen bij de opleiding van zijn of haar keuze.

Bijeenkomsten met drie opties

Bijeenkomsten drie tot en met negen bestaan uit drie opties waaruit je een keuze maakt. Deze bijeenkomsten zijn op vrijdag 21 februari, 6, 13, 20, 27 maart, 3 en 17 april van 9 tot 12.15 uur.

Optie een

Tijdens deze bijeenkomsten werkt de mbo’er in groepjes van vier tot zes studenten aan een klein project waarin je zelf de constructie van een mini-windmolen ontwerpt. De uitdaging is om de constructie zo stevig mogelijk te maken met zo weinig mogelijk materiaal. Eerst bedenken, tekenen en berekenen en dan pas bouwen. Zo doet een hbo’er dat ook. Er komt een generator in de windmolen waarvan de mbo-student het opgewekte vermogen gaat meten. Daarvoor bepaalt hij of zij zelf de meetapparatuur. Tijdens de laatste bijeenkomst laat de mbo’er op een poster zien wat met de groep is ontworpen. De groep die de stevigste windmolen ontwerpt krijgt een leuke prijs.

Optie twee

Maximaal acht deelnemers en alleen voor mbo-studenten die Elektrotechniek Embedded Systems willen gaan doen en nu bijvoorbeeld Mechatronica doen. Dit is een serie van zes lessen waarin de mbo’er kennismaakt met een Arduino mini-computer en deze gaat programmeren aan de hand van een leuke opdracht.

Optie drie

Alleen voor de mbo-student die het leuk lijkt om Automotive te gaan studeren. Dit is een serie van zes lessen gericht op Powertrain en Voertuigtechniek, inclusief een aantal metingen.

Aanmelden voor deze negen bijeenkomsten

Meld je dan voor 28 januari aan via dit aanmeldfomulier voor de negen genoemde bijeenkomsten.
Let op: Je kunt je alleen aanmelden voor alle negen bijeenkomsten. Dus niet alleen voor bijvoorbeeld de ochtend proefstuderen. Mocht je alleen willen proefstuderen, kijk dan op deze kennismakingspagina en vervolgens op ‘proefstuderen’.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden