RegioStar Award voor Climate Active Neighbourhood (CLAN)

Foto: Gemeente Arnhem

Op 10 oktober werd in Brussel een prestigieuze RegioStar Award door de Europese Commissie uitgereikt aan het project Climate Active Neighbourhood. Dit is een Europese prijs voor de meest innovatieve regionale projecten.

Goed nieuws op de Dag van de Duurzaamheid.

Wat hebben Arnhemmers eraan?

Arnhem is deelnemer aan het project CLAN of Climate Active Neigbourhood. De award is een prachtige opsteker voor de duurzaamheidsambities van Arnhem. Met behulp van dit project is onder meer het AANjaagfonds opgezet. Hiermee kunnen lokale duurzame initiatieven, zoals groene daken of andere klimaatbestendige idee├źn in de wijk, een financieel steuntje in de rug krijgen. Arnhemmers kunnen een gereedschapskist voor energiebesparing aanvragen. Denk bijvoorbeeld aan een warmtecamera wandeling, een luchtdichtheidsmeting, een rooktest of een gesprek met een coach en de buren om energie te besparen in jullie woningen.

Omgebouwde Volkswagenbus

Daarnaast is er ook nog de duurzame bus met Arnhemse AANjagers: Lijn 2030. Deze omgebouwde Volkswagenbus rijdt de Arnhemse wijken rond om inwoners te informeren en te helpen bijvan energiebepsparing of andere energievraagstukken.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden