Koninklijke onderscheiding voor neurochirurg prof dr J A Grotenhuis

Tijdens zijn afscheidscollege op donderdag 10 oktober is prof. dr. J.A. Grotenhuis (64) benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch.

Pionier en opleider

Prof. dr. J.A. Grotenhuis wordt beschouwd als een pionier binnen de neurochirurgie. Hij heeft veel bijgedragen aan de ontwikkeling van de neurochirurgie op nationaal en internationaal niveau. Hij leverde onder meer een grote bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe minimaal invasieve technieken als de endoscopische neurochirurgie. Deze technieken worden nu als onmisbaar beschouwd.
Tevens was André Grotenhuis opleider neurochirurgie en ontving hij hier in 2016 de ‘opleider van het jaar’ prijs binnen het Radboudumc. Hij geldt als een voorbeeld voor zijn assistenten in opleiding.

Wetenschappelijke bijdragen

Zijn wetenschappelijke werk is aanzienlijk. Zo verschenen er twee boeken van zijn hand, was hij betrokken bij zo’n twintig andere boeken en publiceerde meer dan negentig peer-reviewed artikelen. Verder is hij reviewer voor meerdere wetenschappelijke tijdschriften en gaf hij meer dan vierhonderd lezingen en presentaties.

André Grotenhuis was betrokken bij meerdere vak-gerelateerde verenigingen. Ook kreeg hij veel erkenning voor zijn werk op internationaal niveau. Grotenhuis was ook visiting professor aan vverschillende universiteiten wereldwijd.

Blijvende indruk

In het Radboudumc staat professor Grotenhuis bekend als een integere, bescheiden arts, met een groot sociaal bewustzijn. Hij is zeer toegewijd aan zijn  collega’s, studenten en neurochirurgen in opleiding. Ook wordt hij  gekenmerkt door zijn grote betrokkenheid bij zijn patiënten en is gedurende zijn hele carrière voor zijn patiënten een grote steun geweest.

André Grotenhuis heeft heel veel bijgedragen aan de ontwikkeling van de neurochirurgie en laat ook na zijn pensioen een blijvende indruk achter binnen het Radboudumc en daarbuiten.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden