Veel animo voor Airborne herinneringsmaaltijden

Foto:

In september worden ruim dertig herinneringsmaaltijden in Arnhem georganiseerd. De maaltijden vinden dit jaar voor het eerst plaats in het kader van de 75ste Airborne herdenking.

Iedere wijk heeft zijn eigen herinnering aan de Slag om Arnhem. Elke straat heeft een verhaal. In de hele stad kunnen mensen daarom in buurtcentra, parken en pleinen met elkaar aan tafel om samen te eten, hun verhalen te delen en te praten over de waarde van vrijheid. Op 1 september is de aftrap van de eerste maaltijd. Dan nuttigt het college van B&W samen met de initiatiefnemers in de wijken een herinneringsmaaltijd.

Wijk initiatieven

Arnhemmers en bewonersorganisaties hebben zelf het initiatief genomen voor het organiseren van een maaltijd in hun straat of wijk. Zij krijgen bij de organisatie ondersteuning van de gemeente Arnhem. De ondersteuning bestaat, naast een bijdrage van maximaal € 400 per maaltijd uit een toolkit met onder andere servetten en placemats. De herinneringsmaaltijden zijn gebaseerd op het idee van de Vrijheidsmaaltijd van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden