Geslaagd Ruimtekoers Festival 2019

Foto: Ruimtekoersfestival

Het Ruimtekoers Festival in Malburgen is weer achter de rug. Er waren meer dan tachtig activiteiten, waaronder kunstprojecten, muziek- theater- en spoken word-voorstellingen, workshops, lezingen en een open call.

De organisatie werd in deze vierde editie uitgedaagd om nieuwe richtingen te ontdekken en te ontwikkelen voor het samen leven in de stad. Het was daardoor niet alleen een heel gezellig festival, maar ook een onderzoek naar hoe het samen leven in de stad voor iedereen beter, mooier en leuker kan worden, aldus de organisatie.

Ongedwongen sfeer

De meubels op Ruimtekoers kwamen van kringloopbedrijf 2Switch. Elke editie leent directeur Huub Kwekkeboom een deel van zijn inboedel aan de festivalorganisatie. In restaurant A Place To Eat het hart van het festival – vonden ontmoetingen plaats tussen wijkbewoners, festivalbezoekers en makers. “We zijn hier elke dag te vinden en maken praatjes met andere bezoekers”, aldus een bewoner van Malburgen.

Voorbereidingen in het voorjaar

Ruimtekoers begon eigenlijk al in het voorjaar van 2019. Toen trokken veel makers de wijk in om onderzoek te doen en samenwerkingen aan te gaan. Kunstenaar Yasser Ballermans organiseerde al eerder samen met Wijklab Malburgen workshops. Daarin maakten kinderen met ouders en vrienden de eerste familiewaardenschilden maakten voor zijn installatie

Bedankt

De organisatie dankt bewoners, vrijwilligers, bezoekers en makers voor alle hulp en de geweldige sfeer op het festival! Voor een terugblik en meer informatie lees: Dit was Ruimtekoers.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden