Celebrate Freedom met het Eurovisie Songfestival 2020

In 2020 viert heel Europa, maar Arnhem, de bevrijding en het einde van de Tweede Wereldoorlog.  Alleen al daarom: Celebrate Freedom met het Eurovisie Songfestival 2020 in Arnhem.

Dit is het thema van de gepresenteerde plannen voor het Songfestival.

 

Gastvrijheid

Arnhem is gastvrij en heeft de locatie, de centrale ligging, de infrastructuur, de regionale  samenwerking, de ervaring, de overtuiging én het lef om er een bijzondere editie van te maken. Daarbij voelen we ons gesteund door het enthousiasme en de gastvrijheid van zeer veel inwoners en ondernemers uit de hele regio, die zich hebben gemeld om hun steentje bij te dragen aan onze kandidatuur.

 

Geen brug te ver

“Bijna 6.300 geïnteresseerden op Facebook weten allang dat Arnhem voor het Eurovisie Songfestival geen brug te ver is. (…) Dus vergeet Rotterdam en Maastricht en kies voor Arnhem: de verrassende smaakmaker van het oosten!” Tjerk Letzer (Initiatiefnemer Facebook Event ‘Eurovisie Songfestival 2020 in GelreDome Arnhem’)

 

Songfestivalmedley

De Arnhemse muzikant Lain Barbier, bekend van Voice of Holland Senior componeerde, voor de gelegenheid een Songfestival-medley. Samen met burgemeester Ahmed Marcouch en een bus vol Arnhemse Songfestivalfans werden de plannen onlangs bekendgemaakt.

 

Duncan Laurence

“In 2019 heb ik het enthousiasme van het Eurovisie Songfestival mee mogen krijgen door het leveren van de kleding voor Duncan. Toen al voelde Arnhem zich daarom enorm betrokken. Ik zou het geweldig vinden als Arnhem het volgend jaar écht kan gaan beleven!”
Sjaak Hullekes (modeontwerper Arnhem)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden